loader
Foto

„We love TV” - Ziua Mondială a Televiziunii

21 noiembrie este Ziua Mondială a Televiziunii, la iniţiativa ONU, cu sprijinul EBU (Uniunea Europenă de Radio şi Televiziune), ACT (Asociaţia Televiziunilor Comerciale din Europa) şi EGTA (Asociaţia  Europeană de Publicitate de Televiziune).

 

Pentru a marca momentul, Televiziunea Română, la fel ca televiziunilea din Europa, Asia, Canada, Satele Unite ale Americii şi Australia, va difuza un spot de 30 de secunde, care, în acest an, se adreseză în special tinerilor, având ca slogan: „A new generation, a new way to ❤ TV”. Clipul va putea fi urmărit pe toate canalele TVR.

Publicului tânăr este un subiect important pentru radiodifuzori la nivel global. Tot mai multe voci susţin că posturile publice nu au audienţă în rândul tinerilor, dar, de fapt, poate fi o problemă a modului în care mediul este măsurat, producţia TV poate şi este consumată, în fiecare zi, pe o gamă tot mai diversă de platforme. Că televiziunea are încă un puternic impact asupra acestui grup ţintă este de necontestat, dar cum putem dovedi asta?

Răspunsul poate fi diferit de la o piaţă la alta, iar Ziua Mondială a TV este o oportunitate de a aborda această întrebare.

(w500) We love TV


Adunarea Generală a ONU a proclamat data de 21 noiembrie ca Ziua Mondială a Televiziunii, pentru a marca primul Forum Mondial al Televiziunii, care a avut loc în urmă cu 18 ani.

Potrivit site-ului ONU, conceptul de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoaşterii impactului pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii, prin direcţionarea atenţiei la nivel mondial asupra conflictelor şi a ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii, precum şi al recunoaşterii rolului său potenţial în consolidarea focusului pe alte probleme majore, inclusiv pe cele economice şi sociale.

Ziua Mondială a Televiziunii sărbătoreşte filosofia pe care o reprezintă televiziunea, considerată ,,un simbol pentru comunicare şi globalizare în lumea contemporană.

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...