loader
Foto

Filmul „Vlad Ţepeş" cu Ştefan Sileanu, la TVR 1 | VIDEO

Nu pierdeţi sâmbătă, 27 februarie, de la 21.10 la TVR 1, filmul ce restabileşte adevărul istoric deformat de inspiraţia fantezistă a mitului Dracula, promovat de producţiile străine.

 

Drama istorică Vlad Țepeș redă primii ani de domnie ai sângerosului fiu al lui Vlad Dracul, când acesta încerca să își consolideze puterea pentru a apăra independența țării aflate într-o dublă subordonare: față de Poartă și față de regatele Ungariei. Nemulţumiţi de politica lui Vlad Ţepeş din timpul primei sale domnii, boierii se răscoală. Vlad îi pedepseşte trăgându-i în ţeapă şi, în numai trei ani, reuşeşte să cureţe ţara de trădători. Refuzul de a plăti tributul către turci şi pedepsirea solilor îi va atrage însă mânia lui Mahomed al II-lea, care-şi trimite oştile pentru a-l îngenunchea pe nesupusul domnitor.

Vlad Țepeș a obţinut în 1979 - Premiul ACIN pentru costume – Ileana Oroveanu;

Filmările au fost realizate în 1977-1978 în diverse locaţii din ţară: Hunedoara, Dolj (Vârtop),  Brașov (Cheile Zărneștilor, Cheile Râșnovei, Castelul Bran, Măgura), Buzău (Cislău), Pitești (Govora, Cotmeana) şi Dobrogea (Crucea, Ghindărești), precum şi la studiourile din Buftea.

În august 2020, filmul Vlad Ţepeş a fost proiectat la castelul Orlik din Humpolec, Republica Cehă, eveniment ce a deschis cea de-a XIX-a  ediție a festivalului FILM a DĚJINY (Film și Istorie).

Dacă e sâmbătă, la TVR1​ e blockbuster românesc!

VLAD ŢEPEŞ – România, 1979

Regia: Doru Năstase
Cu: Ştefan Sileanu, Ernest Maftei, Emanoil Petruţ, Alexandru Repan, George Constantin
***
Programul filmelor de la TVR îl aflați aici.

Logo

 
Mihaela Crăciun: „Tare frumoşi suntem şi avem obiceiuri străvechi extraordinare!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Alina Salanți, jurnalist TVR: „Vedeam oameni urcați pe acoperișuri, oameni care se țineau cu ultimele puteri de garduri!”

Pe 14 septembrie, la scurt timp după ce potopul a lovit localitățile din județele Galați și Vaslui, îmagini dramatice făceau înconjurul țării. ...

Cum tratăm tenul post-bronzare?

Cum tratăm tenul post-bronzare?

publicat: Sâmbătă, 28 Septembrie 2024

Tratamentele după expunerea la soare, la final de vară, sunt absolut necesare pentru a avea un ten sănătos și hidratat. Cosmetica apicolă cu ...