Care este procedura de intervenție în caz de violență în școală? Ce sancțiuni pot fi aplicate elevilor agresori? Care sunt măsurile de protejare a victimelor? Cum putem preveni și combate agresivitatea în rândul tinerilor? În ce fel pot interveni părinții și profesorii? Care este rolul Poliției și Instanțelor?
Detalii, în ediția de miercuri, 23 aprilie, a emisiunii ,,Oamenii și legea”. De la ora 09:00, invitatul Mihaelei OLARU este Marius VARTIC, procuror..
Tipurile de violență în școală îmbracă diferite forme: de la agresiunea fizică făcută cu intenția de a răni cealaltă persoană, la abuz sau violență verbală și emoțională precum insulte, amenințări, porecle, intimidare, umilire, ajungând la violență socială, înțeleasă prin izolarea și controlarea acțiunilor victimei, bullying sau cyberbullying, care se referă la hărțuirea sau intimidarea care are loc în mediul online.
Toți copiii, care sunt supuși oricărui tip de violență, inclusiv celei școlare, pot beneficia de asistență și intervenție imediată, sunând la numărul de urgență 119, apelabil în mod gratuit din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, 24 de ore din 24. Apelul va fi gestionat de către consilierii Direcțiilor de Asistență Socială și Protecția Copilului care vor alerta Poliția și alte organe specializate în cazurile grave, unde este nevoie de o astfel de măsură.
.Moderator av. Mihaela OLARU.
Ne puteţi trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
Echipa redacțională
Raluca AMZĂR
Liliana VĂDUVA
Producător
Mihaela GRECU
Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR
.