loader
Foto

Vin Floriile cu soare!

La TVR 2 continuăm tradiţia ediţiilor speciale dedicate Floriilor, iar în această duminică, de la ora 16:00, „Popasurile folclorice” ne anunţă că „Vin floriile cu soare!”. Emisiunea poate fi urmărită şi online, pe TVR+.

 

Duminică , de la ora 16:00, în curtea TVR, cântecele primăverii se vor auzi prin glasurile sărbătoritelor emisiunii. TVR 2 vă aşteaptă în această zi importantă la o ediție specială a emisiunii Popasuri Foclorice: „Vin Floriile cu soare”.

Întâmpinate cu flori, urări de bine și sănătate de gazda emisiunii actrița Miruna Ionescu, sărbătoritele acestei zile sfinte Floarea Calotă, Viorica Flintașu, Viorica Podgoreanu, Violeta Deminescu Jurca, Florentina Moldovan, alături de grupurile vocal-foclorice Sânzienele (din Arad) și Flori Dâmbovițene (din Târgoviște), povestesc despre frumoasele obiceiuri legate de Sărbătoarea Floriilor, ce le-au marcat copilăria.

Și pentru că această sărbătoare să devină o amintire de neuitat atât pentru sărbătorite, cât și pentru telespectatori, realizatorul și producătorul emisiunii Maria Tănase Marin, a pregătit cel mai frumos cadou, pe care cei care mai cred în valorile tradiționale - prezența și cântecul doamnei Sofia Vicoveanca.

„Vreau să transmit în primul rând la mulți ani, multă sănătate și numai bine tuturor celor care de Sfânta Sărbătoare a Floriilor își sărbătoresc ziua numelui. Este o ediție specială a emisiunii Popasuri Foclorice, pe care am pregătit-o alături de profesioniștii TVR, oameni devotați ai acestei instituții, care cred în calitatea și valoarea programelor pe care TVR le-a difuzat de-a lungul timpului. Este o sărbătoare a primăverii, a cântecului, a bucuriei, pe care vă invit să o urmăriți duminică 24 aprilie 2016, ora 16.00, pe TVR 2”, spune Maria Tănase Marin.

Despre emisiune:

O dată pe săptămână, TVR 2 vine să întâmpine nevoia de revigorare a tot ce înseamnă lumea satului românesc. „Emisiunea Popasuri folclorice scoate la lumină un patrimoniu extrem de bogat spiritual şi material, promovând zonele etnofolclorice ale ţării într-un mod inedit şi atractiv, înglobând spiritualitatea şi valorile creative şi interpretative, transmise din generaţie în generaţie”, spune producătoarea emisiunii, Maria Tănase Marin.


***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Logo

 
”Călător de meserie”, în județul Mureș

”Călător de meserie”, în județul Mureș

publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2024

Călătoriile sunt cel mai bun mod de a ne hrăni sufletul și de a ne extinde orizontul. Acceptați provocarea acestei aventuri care să vă aducă ...

Angela Avram: „Pentru noi, sărbătorile şi tradiţiile au fost întotdeauna în familie”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Miodrag Belodedici și performanța sa unică în fotbalul românesc

Este una dintre legendele sportului românesc și singurul fotbalist român care a câştigat de două ori Cupa Campionilor Europeni.