loader
Foto

Galerie foto

Viața trăită pe muchie de bisturiu | VIDEO

RECOMANDARI

Duminică, 7 noiembrie, la TVR 3, „A doua emigrare” v-a prezentat, de la ora 13:00, povestea spectaculoasă a Cristinei Bejan, medic primar în chirurgie plastică.

 

Dr. Cristina Bejan este medic primar în chirurgie plastică, microreconstructivă și estetică.

A terminat Facultatea de Medicină și Farmacie „Dr. Carol Davila” din București în anul 1992, făcând parte din primele generații de medici specialiști de după revoluție.

(w882) doctor cri

Iulia Popescu, realizatoarea acestui episod, a stat de vorbă cu dr. Cristina Bejan despre viața sa trăită departe de România, mai ales în zone de conflict.

Între 2004 - 2005, dr. Bejan a făcut parte din prima echipă medicală din țară care a fost trimisă în teatrul de război din Irak.

(w882) doctor cri

A continuat să lucreze în Irak în cadrul DynCorp International LLC CIVPOL și ulterior pentru Global Med USA. Misiunea medicului Bejan a fost una destul de grea ajungând să facă uneori câte 3, 4 operații de reconstrucție în fiecare zi, în cadrul secțiilor de urgență ale spitalelor americane unde a fost repartizată.

A lucrat și ca medic al Organizației Națiunilor Unite în Liberia și Monrovia, unde a fost Chief Medical Officer.

(w882) doctor cri

Are permis de liberă practică în Marea Britanie fiind recunoscută ca medic chirurg plastician de către Consiliul Medical Britanic. S-a întors în România și s-a implicat în noi proiecte medicale, încercând să fie de folos cât mai multor persoane, folosindu-se de experiența sa profesională dobândită în străinătate.

***

Emisiunea există în grila de programe a TVR  încă din 2015 și a strâns de-a lungul timpului povești de viață pline de emoție, implicare și dăruire ale românilor care au avut curajul să trăiască în străinătate și, la un moment dat, să se întoarcă în România. Punem accentul pe modul în care acești români curajoși au făcut față provocărilor aduse în viața lor. De la adaptare la mentalități și culturi noi, la a învăța în scurtă vreme o limbă străină.

Provocările au continuat și la întoarcerea în țară. De cele mai multe ori, lucurile nu au mers de la sine, dar experiența de viață departe de țara în care s-au născut i-a ajutat pe cei mai mulți dintre aceștia să pună pe picioare afaceri de success, proiecte sociale și comunitare.

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Fronturile pe care se va desfășura lupta pentru alegerea unui nou Papă

Un conclav format din 135 de cardinali ar putea alege pe cineva foarte diferit de Papa Francisc.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...