loader
Foto

Tudor Furdui: „Mi-aş dori ca românii să aibă mai multe succese în sporturile de echipă”

VEDETE

„Eroii terenului”, „Campion la microfon”, „Ora de ştiri”... sunt câteva dintre noutăţile pe care postul TVR Sport ni le aduce în grila de toamnă. Jurnalistul Tudor Furdui ne spune ce implicare are el în aceste noi emisiuni pe care le putem urmări la postul de sport al Televiziunii Române.

 

1. Tocmai a început grila de toamnă TVR Sport. Ce noutăţi ne aduci? Ce proiecte ai în noua grilă? Detaliază, te rugăm.

„Ora de ştiri”, de luni până vineri, de la 21.00 la 21.45, este una dintre emisiunile la care particip şi unde telespectatorii găsesc toate ştirile zilei din sport. Apoi, o emisune care va deveni una de referinţă pentru TVR Sport este „Campion la microfon”.

2. Cine este „Campion la microfon”? Pe cine vom descoperi în noul format – podcastul TVR Sport?
Am avut plăcerea să realizez un interviu cu Ioan Andone chiar pe gazonul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Fostul mare internaţional a rememorat perioada în care a fost jucător şi antrenor. Andone a vorbit despre vremea în care a jucat în Naţionala lui Mircea Lucescu, despre duelurile Dinamo-Steaua din anii 80, despre Dinamo din ziua de azi şi despre noul stadion care se va construi. Iar următorul meu invitat este Ionuţ Lupescu.

(w882) Tudor Furd

3. „Eroii terenului” e un alt proiect nou al grilei postului TVR Sport. Pentru tine, cine sunt eroii terenului şi de ce?

Erou al terenelui poate fi orice sportiv care are o poveste. Această poveste va fi prezentată telespectatorilor într-o formă inedită. Îi invităm pe telespectatori să fie alături de noi şi să îi descopere pe toţi aceşti eroi ai terenului.

4. Care e cea mai frumoasă ştire pe care ţi-ai dori să o prezinţi în Ştirile TVR Sport?
Naţionala de fotbal a României s-a calificat la Campionatul Mondial din SUA. Deocamdată, tricolorii antrenaţi de Mircea Lucescu sunt pe drumul cel bun. Mă bucur enorm că romanii s-au apropiat din nou de echipa naţională de fotbal.

5. În ce oraş ai prefera să trăieşti, dacă ai putea să alegi mâine? De ce?
Mi-ar plăcea să locuiesc într-un oraşel din Sicilia. Oricare, numai Sicilia să fie. Mă simt bine de fiecare dată când ajung acolo, are ceva special locul acesta: creează dependenţă!

6. Care e prima ta amintire legată de sport, transmisiuni sportive, eveniment sportiv, la care ai participat sau pe care l-ai urmărit?

Primul meu meci de fotbal la care am participat a fost un Steaua-Dinamo, terminat 3-3. Cred că era prin 1977 pe vechiul stadion Ghencea. Mi-am dorit să câştige alb-roșii pentru că mă înscrisesem la Tânărul dinamovist la Fotbal în clasa a 3-a. Eram dezamăgit la final, dar tatăl meu m-a îmbărbătat spunându-mi în glumă: „Lasă, fiule, bine că nu a pierdut Dinamo!”.

7. Ce crezi, în ce sport vor avea românii succes în perioada următoare?
Mi-aş dori ca românii să aibă mai multe succese în sporturile de echipă. Acolo cred că suntem deficitari. La Jocurile Olimpice, polo-ul a fost singurul astfel de sport care ne-a reprezentat, însă Naţionala noastră a pierdut toate meciurile.

(w882) Ioan Andon

Despre Grila de toamnă TVR Sport

Grila de toamnă TVR Sport vine, din această toamna, cu noutăţi. De luni până vineri, de la ora 10.00, cele mai proaspete informaţii din sport le aflăm din jurnalul „Sport Express”, iar de la 13.00, acestea sunt prezentate detaliat la „Ştirile TVR Sport”, jurnalul prezentat în direct, alternativ, de vedetele postului, jurnaliştii TVR Costin Deşliu, Tudor Furdui, Cristi Mîndru, Eda Marcus şi Cosmin Băleanu – jurnalist cu experienţă, cel mai recent membru al echipei TVR Sport.

De la 15.30 vedem „Sports Replay”, emisiune de rezumate ale competiţiilor transmise de TVR Sport: volei, rugby, nataţie, polo, hochei pe gheaţă, handbal, etc.

Seara începe cu podcasturile „Campion la microfon”, de la ora 20.00, emisiune ce ne prilejuieşte întâlniri cu personalităţi din lumea sportului, interviuri în exclusivitate cu legende, dar şi campioni actuali, conducători de cluburi. Iar de la 21.00 începe „Ora de sport”, emisiune informativă în direct, cu cele mai fierbinţi subiecte din sport analizate de specialişti, declaraţii de ultimă oră, exclusivităţi.

Tot de luni până vineri, de la ora 22.00 cunoaştem „Eroii terenului” din interviurile şi reportajele cu şi despre personalităţi din sport.

„Marile meciuri” se văd tot la TVR Sport! În fiecare duminică seară, începând cu ora 20.30, cunoscutul jurnalist sportiv Ionel Stoica, alături de invitaţi din lumea sportului prefaţează, analizează şi, uneori, comentează meciurile memorabile ale Naţionalei, de-a lungul anilor.  ​

credit foto: TVR

 

 
Gimnasta Ana Maria Bărbosu vine la „Reţeaua de idoli”

"Cel mai aşteptat şi mai dorit invitat!”, spune Irina Păcurariu despre Ana Maria Bărbosu, oaspetele său de luni, 28 octombrie, ora 21:00, la ...

Tudor Furdui: „Mi-aş dori ca românii să aibă mai multe succese în sporturile de echipă”

„Eroii terenului”, „Campion la microfon”, „Ora de ştiri”... sunt câteva dintre noutăţile pe care postul TVR Sport ni le aduce în grila de toamnă. ...

Încep dezbaterile electorale la TVR

Încep dezbaterile electorale la TVR

publicat: Vineri, 25 Octombrie 2024

De luni, 28 octombrie, Ramona Avramescu şi Marian Voicu moderează la TVR 1 „Punctul critic - Tu votezi România”, iar Marinela Mititelu, Loara ...