loader
Foto

Teodora Drăgoi: „Fiecare Crăciun în familia mea a fost şi este cel mai frumos Crăciun!”

VEDETE

Jurnaliști, vedete, oameni de televiziune povestesc, în cadrul campaniei TVR „Zi-le de Sărbătoare”, despre Crăciunul copilăriei lor, despre semnificaţia acestei sărbători în viaţa lor, dezvăluindu-ne o altă latură a personalităţii lor.

 

E vremea poveştilor. E vremea familiilor strânse în jurul mesei, a bucuriei, a înţelegerii şi păcii. E vremea în care lăsăm deoparte, chiar şi pentru câteva zile, grijile cotidiene, pentru a ne întoarce la noi înşine. La ce e cu adevărat important.

Televiziunea Română ia parte la toate evenimentele majore din viaţa românilor. Iar această perioadă abundă în momente ce merită marcate! Dar hai mai bine despre... Crăciun să povestim, ar spune acum Creangă. „Zi-le de Sărbătoare” este şi titlul campaniei TVR în care jurnalişi, vedete, oameni de televiziune îşi dezvăluie o altă latură a personalităţii lor, una sensibilă, lăsându-ne să le cunoaştem o parte a sufletului care îi arată aşa cum sunt: oameni.

Iată ce ne povesteşte Teodora Drăgoi, prezentatoare a emisiunii „Info Etnic” de la TVR INFO şi jurnalist în echipa Alte Minorităţi a Televiziunii Române:

Care sunt cele mai frumoase amintiri despre Crăciunul petrecut în familie?

Fiecare Crăciun în familia mea a fost cel mai frumos Crăciun! Crăciunul este cu adevărat frumos și reîntâlnirea cu părinții, cu fratele meu, cu toată familia, este foarte importantă pentru că reuniunea se întâmplă destul de rar și mă bucur nespus, pentru că, cu ei, sunt în largul meu. Ei sunt familia mea și cu ei râd, mă bucur, împărtășim și bune, și rele. Şi, de fiecare dată, retrăim și anumite experiențe din copilărie și acum ne amuză foarte tare.

La ce te gândești prima dată când auzi Crăciun? Cu ce asociezi această sărbătoare?

Pentru mine Crăciunul, în primul rând, înseamnă colinde. Eu încep să ascult colinde de prin octombrie și îmi plac foarte mult colindele, iar Crăciunul asta înseamnă pentru mine: un brad, colinde... poate chiar o țuică fiartă sau un vin fiert. Și, neapărat, cu ai mei la masă.

De ce este Crăciunul special pentru tine?

Pentru mine, sărbătoarea de Crăciun este specială prin atmosfera pe care o creează, prin ceea ce înseamnă de fapt Crăciunul: este un timp în care luăm o pauză de la anul care se va încheia, poate și un bilanț şi... reîntoarcerea acasă. Reîntoarcerea acasă, de fapt, este emoția cea mai importantă din sărbătoarea de Crăciun pentru mine.

Povestește-ne o faptă bună făcută de tine demnă de spiritul Crăciunului.

Cred că ideea de a face o faptă bună într-un moment anume înseamnă, probabil, că până la ea sau după ea, ar fi, cumva, justificat să nu mai faci o faptă bună. Așa că, aș îndrăzni să spun că, poate, din perioada Crăciunului putem împrumuta o atitudine a faptelor bune. Pentru că e acea vorbă; de Crăciun, fi mai bun! și această idee am putea-o traduce în fiecare zi prin ceea ce facem în activitatea noastră, profesională sau personală. Punctual, nu aș vrea să vă vorbesc despre o faptă bună, pentru că vreau să cred că în fiecare zi mă construiesc să fiu tot mai bună pentru cei din jurul meu.

 

 
Octavian Fülöp, supraviețuitor al Holocaustului: Să luptăm pentru libertate. Fără libertate, nu există democrație

„Am stat opt luni, 240 de zile, la umbra crematoriilor și a camerelor de gazare. Am trecut prin toate ororile posibile. Eu nu pot explica ce a ...

”Aventura urbană” în orașul-evantai de la malul Dunării

Redescoperim Brăila, orașul-port unde s-au născut Panait Istrati, Nae Ionescu, Mihail Sebastian. Călătoria este un prilej perfect pentru o ...

Simţim în inimi „Cântecul numelor uitate”. Un film emoţionat despre prietenie peste timp, la TVR 1

Pe 27 ianuarie, Ziua Mondială a Comemorării Holocaustului, TVR 1 difuzează în premieră o poveste emoţionantă despre prietenie, care traversează ...