loader
Foto

Alina Stancu: „Îmi plac drumețiile montane și să cuceresc cât mai multe vârfuri” | VIDEO

VEDETE

În această vară, Jocurile Olimpice au adus sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta! Te-am provocat să intri în arena celei mai mari competiții! Să vezi, trăieşti, străluceşti lângă campioni, la Televiziunea Română - official broadcaster al Jocurilor Olimpice Paris 2024.

 

Pentru sportivii din întreaga lume a fost vara celei mai mari competiţii. Din 26 iulie, la Televiziunea Română a transmis Jocurile Olimpice Paris 2024. Am fost alături de sportivii români care ne-au reprezentat la Paris 2024, dar şi alături de marii performeri ai lumii în perioada 26 iulie – 11 august, în direct la TVR.

I-am provocat pe prezentatorii emisiunilor TVR să ne vorbească despre sport şi succesele sportivilor care i-au făcut să le tresalte inima, ce îi motivează să facă sport şi ce campioni de la noi sau din lume sunt favoriţii lor. Iată ce ne spune Alina Stancu, prezentatoarea „Telejurnalului” TVR 1 de la ora 20.00:

„Cred că unul dintre cele mai emoţionante momente pe care le-am trăit, ca suporter, a fost calificarea echipei României la Campionatul Mondial de fotbal din 1994. Eram adolescentă pe vremea aceea şi îmi aduc aminte cu câtă emoţie am urmărit evenimentul acesta sportiv. Şi cred că pe acelaşi palier al emoţiilor aş putea să pun şi retragerea semizeului Roger Federer, pentru că aşa, odată cu retragerea aceea, care m-a făcut să plâng, s-a încheiat o epocă a sportului alb”, mărturiseşte Alina Stancu.

Fără a fi tentată de zona sportului profesionist, jurnalista a fost, însă, întotdeauna pasionată de mişcare. „Practic sport, ca amator. Îmi place foarte mult să schiez, îmi plac drumeţiile montane şi să cuceresc cât mai multe vârfuri – dar nu foarte înalte, nu am rezistenţa pe care o au alţii – şi fac pilates pe aparate”, ne lămureşte ea.

Alina are o mare admiraţie pentru sportivi, conştientă fiind de eforturile pe care le fac pentru a se menţine în top. „Sunt foarte mulţi sportivi români care merită amintiţi, însă Ana Maria Brânză e un sportiv integru, un sportiv care a arătat, de-a lungul timpului, foarte multă determinare, foarte mult caracter şi care a făcut din scrimă, în România, un sport despre care merită să discutăm şi astăzi”, mai spune prezentatoarea principalei ediţii a „Telejurnalului” de la TVR 1.

Ce crede Alina Stancu despre un stil de viaţă sănătos? „S-a demonstrat de foarte multe ori că o societate care se mişcă e o societate care nu e doar mai sănătoasă, este şi mult mai longevivă şi mult mai puţin depresivă. Viaţa e scurtă. Fă sport! Joacă dur! Bucură-te de mişcare!”, ne îndeamnă jurnalista TVR.

Televiziunea Română  transmite Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, pe TVR SPORT, TVR 1 şi TVR 2. Până atunci, telespectatorii TVR pot urmăresc emisiuni dedicate: legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „Învingătorii”, „Eroii” și „Speranțe”. Începând cu luna mai, Ana Maria Brânză şi Costin Deşliu moderează la TVR 1 emisiunea „Vis la Paris”, la care participă sportivi calificaţi la JO Paris 2024 şi antrenori ai acestora. Iar din 17 iunie, partenerii de dialog ai Irinei Păcurariu ne demonstrează cât de departe se poate ajunge prin „Forţa unui vis”.

 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...