loader
Foto

Vară muzicală pe litoral: Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2024

Era august 1963 și TVR avea doar 7 ani la prima ediție a Festivalului de Muzică Ușoară de la Mamaia. Amintirile de ieri pot fi retrăite și ediția din acest an va da speranță vocilor de astăzi, în concurs și în recitaluri. Mamaia vă așteaptă din 23 august până pe 25 august, în Piațeta Perla și în direct pe TVR2 și TVR+.

 

Veți putea asculta în direct noile creații și voci ale muzicii ușoare, la Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia”, la TVR2 și online pe TVR+, în fiecare seară de la ora 19.00, de vineri, 23 august, până duminică, 25 august.

Pe scenă vor urca tinerii admiși în urma preselecțiilor, iar fiecare seară de festival va fi prilej de emoții, dar și de șanse pentru concurenții din Secțiunile Interpretare și Creație.

Artiștii care au făcut istorie pe scena Festivalului vor susține recitaluri:

Vineri, 23 august

3 Sud Est
Zdob și Zdub
Compact
The Motans
Horia Brenciu & HB Orchestra

Sâmbătă, 24 august

Aurelian Temișan
Anca Țurcașiu 
Florin Ristei
Connect-R
Loredana

Duminică, 25 august

Irina Baianț
Feli
Lidia Buble
Bere Gratis
Vama

Biletele pot fi achiziționate aici.

(w500) Afis Mamai

 

***

Doina Badea, Ioana Radu, Margareta Pâslaru și Luigi Ionescu au fost interpreții câștigători ai primei ediții a festivalului de la Mamaia, care a avut loc în anul 1963, între 25 și 29 august. Evenimentul s-a desfășurat în noul Teatru de Vară, care pe atunci purta numele „Ovidiu”. 16 piese alese au fost selectate din peste 400 trimise.

Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” este singurul festival – concurs național de muzică ușoară din România.

Prezentatorii ediției 2024 sunt Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan. În primele două seri, câte cinci concurenți de la secțiunile Interpretare și Creație vor intra în concurs. Cea de-a treia seară este seara de gală, în care se vor acorda premiile fiecărei secțiuni și Marele Trofeu.

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...