loader
Foto

„Valori românești în domeniul afacerilor europene” | VIDEO

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie, la București se desfășoară Programul de formare profesională intitulat "Valori românești în domeniul afacerilor europene".

 

Programul este dedicat demnitarilor, diplomaților și funcționarilor publici din Republica Moldova și are ca obiectiv principal transferul de cunoștințe și experiențe relevante din procesul de integrare europeană.
.

.
Experiența României în contextul integrării europene, începută în anii '90 și concretizată prin aderarea la Uniunea Europeană în 2007, oferă un model seminaristic valabil pentru statele din vecinătatea estică, precum Republica Moldova. Programul include sesiuni didactice care se axează pe valorile fundamentale promovate de Uniunea Europeană – democrație, stat de drept și respectarea drepturilor omului – elemente esențiale pentru orice proces de integrare.

Este imperios necesar ca participanții să înțeleagă nu doar cadrul legislativ și instituțional al Uniunii Europene, ci și provocările și oportunitățile întâmpinate de România pe parcursul acestui proces. Formarea profesională va include, de asemenea, studii de caz, ateliere interactive și discuții cu experți, facilitând astfel o abordare practică și aplicabilă a conceptelor teoretice.

Prin această inițiativă, se urmărește nu doar întărirea relațiilor bilaterale între România și Republica Moldova, dar și sprijinirea Republicii Moldova în demersul său de integrare europeană.

În contextul actual geopolitic, consolidarea valorilor europene și a unei viziuni comune devine din ce în ce mai relevantă, având potențialul de a promova stabilitatea și dezvoltarea în regiune.

Logo

 
Cariere de succes - Victor Filote: ce înveți este infinit mai valoros decât ce deții

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Management din București, și al unui masterat în managementul afacerilor, Victor ...

Trei decenii și jumătate de libertate: „România face bine”

Campania „România face bine!” debutează la TVR 1 miercuri, 16 octombrie, printr-o gală trasmisă în direct de la ora 21.00. Mihaela Crăciun şi ...

Conferințele Operei: Despre foloasele și pierderile pe care ni le aduce progresul, cu filosoful Mircea Flonta

Academicianul Mircea Flonta, profesor emerit la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București, deschide, în 8 noiembrie, noua serie ...