loader
Foto

"Un Rio formidabil": Belodedici, fundaş central stoper în Naţionala de Vis

"Căprioara" sau "Zvârluga", aşa cum era alintat Belodedici, şi-a asigurat un loc în echipa formidabilă, votată de telespectatorii TVR.

 

Echipa ideală de fotbal a României pentru campionatul din Brazilia s-a completat duminică, 25 mai, cu un nou jucător, votat pe ȘtirileTVR.ro de telespectatori, în cadrul campaniei "Un Rio formidabil".

Miodrag Belodedici este cel de-al șaptelea jucător al achipei de vis votată de români, alături de Ioan AndoneHelmuth DuckadamSilviu LungDan PetrescuCosmin Contra și Costică Ștefănescu.

Miodrag Belodedici a intrat în fotbalul mare la mai puţin de 18 ani. A jucat 53 de meciuri în cupele europene şi a câştigat patru titluri de campion naţional cu Steaua. Şi-a demonstrat talentul de fundaş şi la mari echipe ale lumii. A revenit, la finalul carierei la prima sa iubire, Steaua Bucureşti.

A început sa joace la Minerul Moldova Nouă, din Caraş-Severin. Imediat după majorat, în 1982, a fost transferat la Luceafărul Bucureşti. Patru ani mai târziu, Miodrag Belodedici câştiga cu Steaua, Cupa Campionilor Europeni.

În 1988 a fugit în Iugoslavia. A primit zece ani de închisoare în absenţă, pentru trădare. Sârbii îi ştiau valoarea şi l-au luat fără ezitare în cea mai puternică echipă a lor. Cu Steaua Roşie Belgrad a reuşit să repete performanţa de la Steaua Bucureşti. Astfel este singurul român care a câştigat de ori Cupa Campionilor Europeni.

În 1992, Belo a evoluat la Valencia, în Primera Division.

Un moment pe care îl ţine minte şi acum, după 20 de ani, este penaty-ul ratat în meciul cu Suedia de la Campionatul Mondial din Statele Unite, din 1994.

Experienţe importante a avut şi la alte echipe mari ale lumii.  În '98 s-a reîntors în ţară.

Fostul fundaş central al Naţionalei este directorul centrelor de juniori a Federaţiei Române de Fotbal. Regretă că acum nu mai sunt premisele creării unei noi echipe de aur. Copiii nu mai au unde să joace fotbal de plăcere şi nici idoli adevăraţi.

L-aţi votat pe Miodrag Belodedici în echipa ideală a României pe care aţi trimite-o la Campionatul din Brazilia. El se aşează în teren pe postul de fundaş central stoper.

***

Cu aproape o lună înainte de Campionatul Mondial Brazilia 2014, Ştirile TVR au demarat campania "Un Rio formidabil", dedicată iubitorilor sportului rege. Cei mai buni jucători şi antrenori români au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul Ştirilor TVR, în prima etapă a campaniei. În etapa a doua, cunoaştem, post cu post, echipa România All-Time – naţionala ideală, echipată de victorie. În fiecare seară, în Telejurnalul de la ora 20.00, aflăm poveştile celor care au adus fotbalul în inimile românilor.

Campania „Un Rio formidabil” a Ştirilor TVR este realizată în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, iar detalii despre premiile puse în joc în această campanie se găsesc accesând http://www.frf.ro/concursrio/premii. Tot ce doriţi să aflaţi despre campania „Un Rio formidabil” găsiţi aici. Campania se încheie pe 11 iunie, cu o zi înainte de începutul Campionatului Mondial din Brazilia, care va putea fi urmărit integral şi în exclusivitate la TVR.

 

Logo

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...