loader
Foto

Arta, manifest pentru sustenabilitate

Monica Ioniță este un designer și activist de mediu recunoscut pentru contribuția sa inovatoare în domeniul sustenabilității și designului eco-friendly. Lucrările sale sunt o combinație de estetică modernă și un puternic mesaj ecologic, menite să inspire schimbarea și să promoveze reutilizarea materialelor în mod creativ.  

 

Fiecare piesă expusă reflectă angajamentul designerului față de un viitor durabil și propune o nouă perspectivă asupra modului în care obiectele din viața noastră cotidiană pot fi reimaginate și reutilizate.

(w882)

(w882)

Pe lângă aceste creații de mobilier inovative, vizitatorii vor putea admira și "Dor", o serie de șase tablouri care se întrepătrund pentru a forma o poveste vizuală plină de emoție.

(w882)

 

(w882)

Inspirată de nostalgia copilăriei și de frumusețea ruralului românesc, această serie va fi completată de o experiență sonoră captivantă, oferită de Dj Gruia. Sunetele autentice ale copilăriei la sat vor învălui lucrările, aducându-le la viață și creând o atmosferă de imersie totală pentru cei prezenți.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Vernisajul promite să fie nu doar un eveniment artistic, ci și un manifest pentru sustenabilitate și responsabilitate față de mediu. Monica Ioniță îi invită pe toți cei interesați să descopere cum arta poate deveni o punte către un viitor mai conștient și mai respectuos față de resursele planetei noastre.

(w882)

Într-o ediție a emisiunii Punctul critic, de la TVR 1, în care s-a discutat despre arta utilă, relația dintre artă și producția de masă și arta sustenabilă ca artă a viitorului, a fost invitată și Monica Ioniță. O puteți urmări pe contul oficial de youtube al TVR:

​Invitații acestei ediții au fost: Andrei Borțun - organizator Romania Design Week, Monica Gabriela Ioniță, fondator "Vechi dar nou", iar prin ZOOM - Alina Teodorescu, artist și fondator "In context".

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...