loader
Foto

Un film cu două Premii Oscar: "Hondo", la TVR 1 | VIDEO

Marți, 10 august, de la ora 22:10, Telecinemateca v-a adus o dramă nominalizată la două premii Oscar: Cea mai bună actriţă în rol secundar (Geraldine Page) şi cel mai bun scenariu, cu actorul John Wayne în rolul principal.

 

Regia filmului este semnată de John Farrow, australianul care în 1933 declara autorităţilor americane că este român, pentru a obţine dreptul de şedere în SUA.

John Farow a fost căsătorit cu actriţa Maureen O'Sullivan (partenera lui Johnny Weissmuller din Tarzan) şi este tatăl cunoscutei actriţe Mia Farrow.

Puţini cinefili cunosc faptul că Hondo a fost realizat în 1953 cu camere ce permiteau sistemul 3D, fapt ce a dus la mari întârzieri în ceea ce priveşte calendarul filmărilor. Pentru a ieşi din impas şi a termina filmul, John Wayne a apelat la prietenul său Ford să îl ajute cu regia pe scenele de final. Din acest motiv, John Ford nu apare pe generic, regia filmului fiind creditată integral lui John Farrow.

Lane, un neînfricat cercetaş din armata americană, este „îmblânzit” de o femeie şi de fiul ei, care locuiau singuri la o fermă izolată din Arizona, în mijlocul teritoriului apaş.

Anticipând un atac al triburilor indiene, el încearcă să o convingă să se mute din acea zonă, dar fără succes, aşa că pleacă singur. În urma unei ambuscade, el ucide un om care se dovedeşte a fi soţul plecat de multă vreme de acasă. Onoarea îl determină să se reîntoarcă la fermă, ca să-i apere pe cei doi de apaşi.

 

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...