loader
Foto

Universitatea pentru vârsta a treia

Ziua internațională a persoanelor vârstnice,  aniversată la TVR Moldova cu o ediție specială a emisiunii Obiectiv Comun

 

Universitatea pentru vârsta a treia susține învățarea pe tot parcursul vieții, cu scopul de a promova o îmbătrânire activă și de a oferi persoanelor în etate oportunități de dezvoltare personală și profesională.

În cadrul emisiunii, Galina Rusu, secretară de stat la Ministerul Educației și Cercetării, a subliniat importanța sprijinului guvernamental pentru astfel de inițiative, menționând rolul esențial al educației în menținerea unui stil de viață activ și sănătos la vârste înaintate.

Tatiana Turchină, responsabilă de proiect și șefă la Centrul de resurse pentru formare continuă al USM, a detaliat structura cursurilor oferite în cadrul universității, cu un accent special pe dezvoltarea competențelor digitale și de comunicare.

Sofia Mihailicenco, o absolventă a Universității pentru vârsta a treia, a împărtășit povestea ei, vorbind despre beneficiile educației continue și despre cum a redescoperit bucuria de a învăța, chiar și la o vârstă avansată.

Printr-o intervenție online, Valeriana Petcu, prorector la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, a discutat despre parteneriatele academice și oportunitățile de formare profesională pentru seniori.

Emisiunea fost realizată de Elena Guţu și produsă de Ana Iacub, oferind telespectatorilor o privire detaliată asupra modului în care educația continuă poate transforma viețile persoanelor în etate și poate contribui la o îmbătrânire activă și fericită.

 

 

 
„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Documentarul semnat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, un film despre care deja se vorbește la superlativ, se vede în premieră în weekend, în ...

„Suntem de preț și cu neputințele noastre. Strângeți în inimă iertare și dăruiți. Rugați-vă și încurajați-i pe cei demotivați!”

Bucuria unei misiuni îndeplinite: „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula” împlineşte 1500 de episoade la TVR 1. Cel mai frumos moment?„Fiecare ...

„Empatizez foarte mult cu pacienții.” Medicul Răzvan Ene, personalitate din elita medicinei româneşti, la „Brilliant”

Un dialog despre măiestrie în chirurgia ortopedică, despre ascensiune și forţa vindecătoare a empatiei, într-o ediţie „Brilliant”, cu Loredana ...