loader
Foto

Tradiții: Cărți pentru viitor, rădăcini din trecut

TVRMOLDOVA

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a început anul cu un eveniment dedicat tradițiilor și meșteșugurilor.

 

Au fost lansate două cărți importante: Calendarul tradiţiilor populare pentru copii, de Andrei Prohin și Muzeul şi meşterii populari, salvgardarea tradiţiei meşteşugăreşti, de Petru Vicol și Elena Cojocari.

Directorul muzeului, Petru Vicol, a subliniat că acest album promovează meșterii populari, considerați prieteni ai muzeului și păstrători ai artei tradiționale.

La rândul său, Marcel Lutic, președintele Asociației Meșterilor Populari din Moldova, a evidențiat rolul meșterilor populari, pe care i-a numit „ambasadori ai trecutului”.

Evenimentul a fost marcat și de o donație valoroasă: artista Ioana Căpraru a oferit muzeului o cămașă cu altiță cusută în cadrul grupului Șezătoarea Basarabia.

Emisiunea TRADIȚII, realizată de Tatiana Slivca, continuă să aducă în prim-plan moștenirea culturală a românilor.

 

Sursa foto: Arhiva emisiunii TRADIȚII, TVR MOLDOVA

Sursa: TRADIȚII, TVR MOLDOVA

 

 
Un documentar dedicat Sfântului Cuvios Cleopa de la Sihăstria, la ”Universul credinței”

Cu ocazia aniversării Centenarului Patriarhiei Române, marți, 4 februarie, am asistat la proclamarea generală a canonizării a 16 duhovnici și ...

Incredibila poveste de viaţă a doi foşti inamici, deveniţi fraţi de sânge pe viaţă. Documentarul „Duşmanul meu, fratele meu”, în premieră la TVR 1

Un iranian i-a salvat viaţa unui irakian în timpul Primului Război din Golf şi au devenit fraţi de sânge pe viaţă. Se reîntâlnesc din ...

Călători spre ”Destine ca-n filme”

Călători spre ”Destine ca-n filme”

publicat: Marţi, 04 Februarie 2025

Iuliana Marciuc ne aduce povești de viață fascinante la ”Destine ca-n filme”. De această dată îi cunoaștem pe Carmen Okabe și Cătălin Vrabie.