loader
Foto

Problemele respiratorii: Covid-19 și alergiile sezoniere

Dezbatere despre noua tulpină de Covid-19, denumită Flirt, sistemul de sănătate și prevenirea alergiilor sezoniere, în ediția din 10 septembrie 2024 a emisiunii Obiectiv Comun.  

 

Invitații din studio au evidențiat atât capacitatea totală de spitalizare și situația pacienților afectați de noua tulpină de Covid-19, denumită Flirt, cât și soluțiile pentru creșterea numărului de persoane vaccinate.

De asemenea, emisiunea a adus în atenție starea actuală a sistemului de sănătate din Republica Moldova, discutată din perspectiva progreselor și provocărilor.

Un alt punct de interes a fost creșterea frecvenței alergiilor sezoniere, împreună cu metodele de prevenire și combatere, dar și măsurile luate în România pentru a controla numărul cazurilor de îmbolnăviri.

În plus, s-au analizat măsurile legate de gripa sezonieră și strategiile pentru consolidarea imunității publice.

(w882)

Invitații ediției au fost: Aliona David, doctor în științe medicale și șefa Secției consultative a IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, și Cristina Toma, medic alergolog și conferențiar universitar la disciplina pneumologie și alergologie.

Moderatoarea emisiunii a fost Elena Guțu, iar reportajele au fost realizate de Anișoara Crețu, sub coordonarea producătorului Ana Iacub.

Prin aceste dezbateri, Obiectiv Comun continuă să furnizeze informații relevante pentru sănătatea publică, promovând prevenția și responsabilitatea în comunitate.

Emisiunea poate fi urmărită aici.

 

 

 

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...