loader
Foto

Pe urmele istoriei la Peleș, Bran și Peștera Ialomița

O călătorie fascinantă prin monumentele regale și naturale din inima României, cu povești și peisaje legendare

 

În ediția specială a emisiunii "La Pas prin Țară", realizatorul Ion Railean ne invită să descoperim trei dintre cele mai impresionante atracții turistice ale României: Castelul Peleș, Castelul Bran și Peștera Ialomița.

Castelul Peleș, construit în stil neo-renascentist german în inima munților Carpați, este una dintre cele mai importante reședințe regale din Europa.

Ridicat la inițiativa regelui Carol I, castelul impresionează prin detaliile sale arhitecturale și tehnice, fiind printre primele din Europa complet electrificat.

Jurnalistul Ion Railean ne prezintă spații precum Holul de onoare, Biblioteca, Salonul cu arme, Salonul Muzical, Sala Florentină, Odaia orientală, toate păstrând aerul somptuos al trecutului regal al României.

În continuare, echipa emisiunii explorează Castelul Bran, cunoscut pentru legendele care îl leagă de mitul lui Dracula. Cu o istorie complexă și o arhitectură medievală, castelul este un simbol al Transilvaniei, iar vizita prin camerele sale dezvăluie povești fascinante din istoria regiunii.

Pe final, La Pas prin Țară ajunge la Peștera Ialomița, situată în Munții Bucegi. Această peșteră este un loc sacru din timpuri străvechi, ascunzând frumuseți naturale și o legendă locală legată de puterea spirituală a zonei.

Sursa: TVR MOLDOVA

Credit foto: La Pas prin Țară, realizator Ion Railean

 

 

 

 
„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Documentarul semnat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, un film despre care deja se vorbește la superlativ, se vede în premieră în weekend, în ...

„Suntem de preț și cu neputințele noastre. Strângeți în inimă iertare și dăruiți. Rugați-vă și încurajați-i pe cei demotivați!”

Bucuria unei misiuni îndeplinite: „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula” împlineşte 1500 de episoade la TVR 1. Cel mai frumos moment?„Fiecare ...

„Empatizez foarte mult cu pacienții.” Medicul Răzvan Ene, personalitate din elita medicinei româneşti, la „Brilliant”

Un dialog despre măiestrie în chirurgia ortopedică, despre ascensiune și forţa vindecătoare a empatiei, într-o ediţie „Brilliant”, cu Loredana ...