loader
Foto

Galerie foto

Noutăți legate de Fondul de eficiență energetică

TVRMOLDOVA

Emisiunea "Obiectiv Comun" difuzată recent la TVR Moldova a avut ca temă principală Fondul de Eficiență Energetică în Sectorul Rezidențial

 

Discuția a abordat un subiect esențial pentru viitorul energetic al Republicii Moldova, deoarece acesta va sprijini modernizarea a aproape 9.000 de apartamente în următorii trei ani.

Gestionat de Centrul Național pentru Energie Durabilă (CNED), fondul va investi 1,4 miliarde de lei în perioada 2024-2027, având ca obiectiv principal reducerea consumului de energie și a costurilor pentru locatari prin lucrări de izolație termică și modernizarea sistemelor de încălzire.

Ion Munteanu, directorul CNED, a explicat că aceste măsuri sunt esențiale pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor rezidențiale, contribuind la scăderea costurilor energetice. Denis Tumuruc, expert senior în energetică la Energy Community UE, a evidențiat sprijinul Uniunii Europene în acest proces, subliniind că Moldova beneficiază de fonduri și ghiduri europene pentru a implementa soluții verzi și sustenabile.

Un alt aspect important discutat a fost introducerea unui sistem de management energetic pentru clădirile rezidențiale, care va permite monitorizarea consumului și optimizarea acestuia în timp real.

Ana Otilia Nuțu, analist în politici publice la Expert Forum România, a oferit o perspectivă asupra modului în care România a implementat măsuri similare.

Experiența României, în special în atragerea fondurilor europene, poate fi un model pentru Republica Moldova în această acțiune.

Sursa: TVR MOLDOVA

Sursa foto : Obiectiv Comun, TVR MOLDOVA

 

 
Istorii ascunse: Castrul de la Apulum

Istorii ascunse: Castrul de la Apulum

publicat: Joi, 24 Octombrie 2024

Pentru Dacia Romană, castrul de la Apulum a fost cel mai important centru al provinciei. Este locul unde a staționat Legiunea XIII Gemina, iar ...

Spoken words, o practică poetică a Tatianei Ernuțeanu / VIDEO

Tatiana Ernuțeanu, autoare a trei volume de poezii, apropiată a r egretatului poet Ioan Es. Pop, trăiește emoția muzicii vechi și promovează ...

Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ...