loader
Foto

Moldova pe drumul european: provocări și oportunități

TVRMOLDOVA

În ediția recentă a emisiunii „Punctul pe AZi” s-a realizat analiza săptămânii politice

 

Subiectul principal a fost vizita președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la Chișinău. Acest eveniment a fost intens mediatizat în ultima perioadă și a consolidat sprijinul european pentru Republica Moldova.

Uniunea Europeană a reconfirmat angajamentul său ferm față de drumul european al țării, anunțând o investiție de 1.8 miliarde de euro. Fondurile urmează să fie utilizate în mai multe domenii esențiale, precum sănătatea și infrastructura de transport. Printre proiectele cheie se numără construcția a două spitale noi la Bălți și Cahul, precum și dezvoltarea infrastructurii rutiere, inclusiv autostrada Iași-Chișinău-Odesa. O altă prioritate o reprezintă consolidarea interconectării energetice a Moldovei cu rețeaua europeană prin România.

Moderatorul Mădălin Necșuțu a condus discuția cu invitații săi: Alecu Reniță, editorialist și fost deputat, Dumitru Pântea, expert al organizației „Parteneriate pentru Noua Economie”, și Costin Ciobanu, analist politic.

Aceștia au oferit o evaluare detaliată asupra consecințelor vizitei oficiale și au discutat perspectivele de dezvoltare pe termen lung pentru Republica Moldova, având în vedere susținerea Uniunii Europene.

Emisiunea a adus în prim-plan provocările pe care le va întâmpina societatea și oportunitățile de care va beneficia în procesul său de integrare europeană.

Sursa: TVR MOLDOVA

Sursa foto: „Punctul pe AZi” TVR MOLDOVA

 

 

 
Istorii ascunse: Castrul de la Apulum

Istorii ascunse: Castrul de la Apulum

publicat: Joi, 24 Octombrie 2024

Pentru Dacia Romană, castrul de la Apulum a fost cel mai important centru al provinciei. Este locul unde a staționat Legiunea XIII Gemina, iar ...

Spoken words, o practică poetică a Tatianei Ernuțeanu / VIDEO

Tatiana Ernuțeanu, autoare a trei volume de poezii, apropiată a r egretatului poet Ioan Es. Pop, trăiește emoția muzicii vechi și promovează ...

Sub semnul generozităţii. Concertul Regal Caritabil, în direct la TVR Cultural

Vineri, 25 octombrie, de la ora 19.00, TVR Cultural va difuza Concertul Regal Caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României. De la ...