loader
Foto

Galerie foto

Între tradiție și inovație europeană

Caravana TVR MOLDOVA „LA TINE-N SAT” continuă să descopere fapte și acțiuni deosebite ale oamenilor din satele Republicii Moldova.

 

De această dată, echipa emisiunii a poposit în satul Holercani, raionul Dubăsari, unde inițiativele sprijinite de fonduri europene au contribuit la transformarea comunității.

Unul dintre acestea este renovarea Casei de Cultură cu fonduri europene. Investiția, alături de renovarea energetică a Liceului Teoretic „Holercani”, a adus o schimbare majoră în viața satului, oferind localnicilor spații moderne pentru evenimente culturale și educaționale.

Cu sprijinul Alianței Franceze și al voluntarilor internaționali, în localitate a fost creat și un Centru Comunitar pentru Bătrâni, menit să îmbunătățească calitatea vieții pentru vârstnici.

Proiectele de investiții pentru refacerea infrastructurii școlare continuă să fie prioritare, contribuind la dezvoltarea educației pentru generațiile tinere.

Aceste acțiuni fac parte dintr-o strategie mai amplă de sprijin european pentru comunitățile locale, menită să asigure sustenabilitatea și creșterea calității vieții în sat.

Pentru a afla mai multe despre impactul acestor proiecte, vă invităm sa urmăriți ediția despre Holercani.

Nu ratați următoarele episoade ale emisiunii „LA TINE-N SAT”, difuzate în fiecare sâmbătă, la ora 16:00, pe TVR MOLDOVA.

Sursa: TVR MOLDOVA

 

 

 

 
„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Documentarul semnat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, un film despre care deja se vorbește la superlativ, se vede în premieră în weekend, în ...

„Suntem de preț și cu neputințele noastre. Strângeți în inimă iertare și dăruiți. Rugați-vă și încurajați-i pe cei demotivați!”

Bucuria unei misiuni îndeplinite: „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula” împlineşte 1500 de episoade la TVR 1. Cel mai frumos moment?„Fiecare ...

„Empatizez foarte mult cu pacienții.” Medicul Răzvan Ene, personalitate din elita medicinei româneşti, la „Brilliant”

Un dialog despre măiestrie în chirurgia ortopedică, despre ascensiune și forţa vindecătoare a empatiei, într-o ediţie „Brilliant”, cu Loredana ...