loader
Foto

Între știință și umanitate, dialog cu Dr. Sergiu Revencu

Cunoscută pentru abordările sale profunde și invitații de marcă, emisiunea „Istorii cu tâlc” revine pe micile ecrane cu un nou sezon captivant

 

Telespectatorii vor avea ocazia să descopere o latură mai puțin cunoscută a meseriei de medic, prin intermediul invitatului special Sergiu Revencu, unul dintre cei mai respectați chirurgi și profesori universitari din țară.

În cadrul discuției, acesta oferă o perspectivă sinceră și emoționantă asupra provocărilor pe care le implică medicina. De-a lungul carierei sale, a influențat numeroase generații de medici, nu doar prin cunoștințele sale vaste, ci și prin dedicarea sa neobosită față de salvarea vieților.

În interviu, Revencu atrage atenția asupra schimbărilor din domeniul medical, subliniind că: „Astăzi, profesia de medic s-a transformat într-o meserie de... uneltar – cel care face unelte. S-a pierdut acea compasiune, milă, compătimire.”

Una dintre afirmațiile sale prin care dezvăluie o înțelegere profundă a istoriei și a condiției umane, este aceea că „Pentru fiecare nenorocire care a lovit omenirea, s-a găsit întotdeauna și un remediu. De-a lungul timpului, am văzut cum boli precum ciuma, holera sau tifosul și-au făcut apariția, dar alături de ele au apărut și soluțiile care le-au învins.”

Pe lângă aspectele tehnice ale chirurgiei, acesta discută și despre evoluția personală a unui medic: „Dorința de a salva vine mai târziu. La început, ești captivat de cunoștințele în domeniul omului. E o profesie foarte interesantă. Pe parcurs începe să apară și setea de a trata și a salva oameni.”

„Istorii cu tâlc” este un spațiu de dialog autentic, în care personalități din diverse domenii își împărtășesc experiențele, succesele și eșecurile într-un mod deschis și sincer.

Episodul este moderat de actorul și prezentatorul Anatol Guzic, cunoscut pentru stilul său rafinat de a aborda conversațiile cu invitații, iar producția emisiunii este semnată de Adriana Goraș.

 

 

Tag-uri: Istorii cu tâlc
 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...