loader
Foto

Dimineața cu inspirație și perspective la Telematinal

Ediția recentă a emisiunii „Telematinal” de la TVR Moldova a adus telespectatorilor o serie de subiecte relevante și invitați de seamă, care au oferit perspective interesante asupra unor teme de actualitate.

 

Actorul și pedagogul Thomas Ciocșirescu, prodecan al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, a fost unul dintre invitați, după ce a susținut un masterclass la Chișinău. Studenții de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au beneficiat de un curs despre tehnicile vorbirii scenice, iar invitatul a vorbit despre importanța acestei arte nu doar în teatru, ci și în viața cotidiană.

De asemenea, Ziua Internațională a Podcastului a fost un bun prilej de a discuta despre impactul acestui format modern de comunicare. Viorica Oleinic, profesoară de limba și literatura română și realizatoare de podcasturi, a explicat cum acestea contribuie la dezvoltarea educațională și culturală a tinerilor.

Printre subiectele discutate s-a numărat și problema creșterii costului vieții în Chișinău. Orașul a intrat în topul celor mai scumpe capitale din Europa, iar economistul Veaceslav Ioniță a explicat motivele acestei situații și impactul pe care scumpirile îl au asupra vieții cotidiene a locuitorilor.

Un alt subiect de interes a fost astenia de toamnă, un fenomen resimțit de multe persoane odată cu schimbarea anotimpului. Terapeutul holistic Ana Antoci a oferit sfaturi utile despre cum ne putem menține energia și starea de bine, explicând cum influențează schimbările sezoniere psihicul uman și ce măsuri putem lua pentru a face față acestei stări.

Ediția s-a încheiat într-o notă artistică, având-o invitată pe tânăra interpretă de muzică populară Alexandrina Mămăligă, care a vorbit despre dragostea ei pentru folclor.

 

 

 

 
„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

„Tata” deschide Astra Film Festival 2024, la Sibiu

publicat: Vineri, 18 Octombrie 2024

Documentarul semnat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, un film despre care deja se vorbește la superlativ, se vede în premieră în weekend, în ...

„Suntem de preț și cu neputințele noastre. Strângeți în inimă iertare și dăruiți. Rugați-vă și încurajați-i pe cei demotivați!”

Bucuria unei misiuni îndeplinite: „Zi de zi, cu părintele Constantin Necula” împlineşte 1500 de episoade la TVR 1. Cel mai frumos moment?„Fiecare ...

„Empatizez foarte mult cu pacienții.” Medicul Răzvan Ene, personalitate din elita medicinei româneşti, la „Brilliant”

Un dialog despre măiestrie în chirurgia ortopedică, despre ascensiune și forţa vindecătoare a empatiei, într-o ediţie „Brilliant”, cu Loredana ...