loader
Foto

Culori, cuvinte și caricaturi

Emisiunea „Dialoguri Colorate” de la TVR Moldova, moderată de jurnalistul și caricaturistul Anatol Fornea, l-a avut ca invitat pe artistul plastic Gheorghe Lisița, un nume important în peisajul artistic din Republica Moldova.

 

Gheorghe Lisița și arta provocărilor la Dialoguri Colorate

Această ediție specială, dedicată artei și culorilor, i-a oferit publicului șansa de a-l cunoaște pe Lisița, renumit pentru stilul său expresiv, figurile sale vibrante și capacitatea de a surprinde momente de profunzime spirituală și rustică. Discuția a scos în evidență trăirile și provocările artistului în lumea artei.

(w882)

Lisița a vorbit cu umor despre dificultățile întâmpinate de-a lungul carierei: „Abia după ce te cunoaște lumea, începi să trăiești din pictură,” subliniind că recunoașterea publicului este esențială pentru succesul unui artist. El a continuat cu o notă ironică, spunând: „Mulți colegi s-au lăsat de pictură... Până la Dumnezeu te mănâncă sfinții,” și folosind acestă expresie populară pentru a evidenția obstacolele întâmpinate chiar din partea celor care ar trebui să susțină arta.

(w882)

Emisiunea a fost filmată în atelierul original și nonconformist al lui Gheorghe Lisița, un spațiu care reflectă pe deplin creativitatea și stilul său unic.

Episodul s-a încheiat cu tradiționala caricatură realizată de Anatol Fornea, în care artistul a surprins, cu măiestrie, trăsăturile distinctive ale invitatului.

Această ediție captivantă este disponibilă pe platformele online ale TVR Moldova.

 

 

 

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...