loader
Foto

Primul campus destinat învățământului dual

Primul campus destinat învățământului dual a fost inaugurat la Oradea. Totodată, acesta este primul proiect pentru susţinerea învăţământului dual finalizat în România din fonduri obţinute prin PNRR.

 

Campusul dispune de dotări de nivel european, cu săli de clasă, laboratoare, ateliere de practică, cu roboți industriali, imprimante 3D și simulatoare de sudură, un cămin modern pentru 146 de elevi, cantină, bazin de înot și sală de sport.

Elevii care au absolvit 8 clase și vor să învețe o meserie de viitor se pot înscrie la această formă de învățământ ce este rezultatul parteneriatului dintre autoritățile publice și sectorul privat, cu scopul de a oferi forță de muncă calificată și oportunități de formare a tinerilor în meserii de viitor.

Elevii vor fi calificați în domenii precum mecanică, construcții, electromecanică, electronică și chimie industrială și vor beneficia de burse lunare, cazare și masă gratuite, precum și de transport decontarea.

Potrivit Ministerului Educației, învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

 

Foto: Consiliul Județean Bihor

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul TVR INFO.

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...