loader
Foto

Amalfi. Dragoste şi dolce vita

TVRINFO

Coasta Amalfi ar fi rămas izolată geografic, dacă Ferdinand al II-lea, regele celor două Sicilii din casa de Bourbon, nu ar fi cerut să fie construit un drum care să facă legătura între satele împrăștiate pe coastă.  

 

”Dulce este amintirea unui tărâm (...) unde valurile îmbrățișează munții.” Henry Wadsworth Longfellow - ”Amalfi”

(w882)

Coasta Amalfi întruchipează pentru mulți dintre cei care au ajuns aici sau cei care încă mai visează să ajungă, un colț de rai, dar unul exclusivist. Și nu sunt numai peisajele, reședințele luxoase, mănăstirile și bătrânele palate cele care transformă locul într-o destinație mult visată, ci și acel dolce far niente pe care acest loc îl inspiră, acel aer care te face să vii, dar să nu mai vrei să pleci.

Amalfi, Ravello, Positano şi Capri, locurile ce au atras întotdeauna, ca prin magie, artiștii și bogații lumii deopotrivă, au devenit un refugiu pentru aventură, o scenă pentru povești de dragoste, decor pentru filme celebre, o destinație pentru cei care vor să fugă departe de lume.

(w882)

Bijuteria provinciei Salerno este situată la o distanță de trei ore de mers cu mașina, la sud de Roma, mărginită la nord de Golful Napoli. De-a lungul a patruzeci de kilometri, un drum panoramic spectaculos urmează coasta prin orașe și sate pitorești, cu un trecut fascinant.

Întreaga ”costiera amalfitana”, aproximativ 11.231 ha, este acum în patrimoniul UNESCO.

Documentarul de neratat ”Amalfi. Dragoste și dolce vita” (History of the Amalfi Coast-Love & Dolce Vita, Germania, 2022) s-a difuzat vineri, 16 august, de la ora 22, la TVR INFO.

Realizator: Sonja von Behrens

foto: Shutterstock

 

 

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...