loader
Foto

TVR a aniversat 64 ani de la prima transmisiune sportivă în direct

La 5 mai 1957, a avut loc prima transmisiune sportivă în direct din țara noastră. În acea zi memorabilă, Televiziunea Română a transmis meciul de rugby disputat de naționala României cu selecționata Angliei.

 

Istoria sportului se scrie la TVR!

De-a lungul celor aproape șapte decenii care s-au scurs de atunci, colegii noștri de la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive au realizat numeroase transmisiuni în direct, urmărite în România și în străinătate.

(w882) sport tvr

Sursa: Revista Sportul, prin amabilitatea Federației Române de Rugby

Prin programele de calitate şi transmisiile evenimentelor sportive la cel mai înalt nivel, precum Jocurile Olimpice de vară şi de iarnă, Mondialele şi Europenele de fotbal, gimnastică, atletism, natație, canotaj, handbal, baschet, volei, Cupa Mondială de Rugby, competiții de box, scrimă, hochei pe gheață, polo, sărituri cu schiurile, gimnastică ritmică, schi, motociclism, judo, tenis, echipa TVR şi-a ținut promisiunea față telespectatori, aducând sportul de performanță în casele românilor.

(w882) sport

În perioada următoare, telespectatorii vor putea urmări, la TVR, Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu accent pe turneul de fotbal şi pe sporturile în care sunt angrenați reprezentanții României.


Pe plan intern, Televiziunea Română a încheiat parteneriate cu Federația Română de Fotbal, cu Federația Română de Handbal și cu alte organizații sportive, pentru transmiterea meciurilor din campionatele naţionale.

Televiziunea publică păstrează astfel tradiția de a urmări povestea sportului românesc, susținând tinerii sportivi, talentele și valorile naționale - şansa României la un viitor în sport şi speranța la o reprezentare cu cinste la turnee finale, europene și mondiale.

 

Colegilor de la Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive le transmitem - „La mulţi ani!” - şi emisiuni premiate în continuare!

 

 

Logo

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Andreea Dinklage: carieră de succes la Barcelona (II) / VIDEO

Andreea Dinklage, o tânără ambițioasă de 24 ani, născută în România, dar plecată în Germania de când avea 4 ani, a ajuns, prin muncă și studiu ...