loader
Foto

TVR 1, pe podium în clasamentul audienţelor, cu meciul România - Lituania

Prima dintre cele trei partide amicale ale reprezentativei ţării noastre înainte de EURO 2016, disputată miercuri, 23 martie şi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD şi TVR+, a adunat peste un milion de telespectatori la TVR 1.

 

Românii au urmărit la TVR 1 confruntarea dintre echipele României şi Lituaniei, primul meci amical jucat de reprezentativa ţării noastre în pregătirea UEFA EURO 2016. Transmisă în direct de la Giurgiu, partida a adus din nou TVR 1 în topul audienţelor, principalul post al Televiziunii Române numărându-se printre cele mai urmărite canale tv pe intervalul de difuzare a meciului.

În medie, 1.145.000 de români au stat cu ochii pe televizor miercuri seară, TVR 1 înregistrând, pe intervalul orar 20.02-21.53, un rating* mediu de 6,2% şi o cotă medie de piaţă** de 10,9% la nivel naţional. TVR 1 s-a clasat, astfel, pe poziţia a treia în clasamentul audeinţelor de miercuri seară, după Kanal D şi ProTV. În ceea ce priveşte publicul din mediul urban, partida România-Lituania a fost urmărită de 682.000 de telespectatori (rating mediu 6,8%, share mediu 11,9%), dintre care 285.000 reprezintă targetul comercial (5,9% rating mediu, respectiv 12,5% cotă medie de piaţă).

Cel mai urmărit moment al meciului s-a înregistrat spre sfârşitul acestuia, la ora 21.38, când nu mai puţin de 1.541.000 de români aşteptau fluierul oficial al victoriei (rating 8,4%, share 15,1% la nivel naţional). Acelaşi minut a fost şi cel mai urmărit de publicul urban, la ora 21.38 înregistrându-se 912.000 de telespectatori din segmentul urban (rating 9,2%, share 16%), precum şi pe tronsonul de public comercial, 403.000 de persoane din acest segment (rating 8,3%, share 17,4%) urmărind TVR 1, la momentul menţionat.

Partida din 23 martie a adus cea de-a zecea victorie a României împotriva reprezentativei Lituaniei, dintr-un total de 11 meciuri jucate de cele două echipe. Celelalte două partide de pregătire pentru EURO 2016, pe care România le va susţine în următoarea perioadă sunt: cu Spania, pe 27 martie, ora 21.45 şi cu Georgia, pe 3 iunie. Testul cu campioana europeană en-titre, Spania, va avea loc la Cluj-Napoca, pe „Cluj Arena”, şi se va disputa cu casa închisă, toate biletele fiind epuizate. Pentru ultima partidă, detaliile privind stadionul şi ora începerii nu au fost stabilite.

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMA

Prelucrare: SRTv

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...