loader
Foto

Galerie foto

TVR 1: Ediţii în premieră la „Profesioniştii”, cu Eugenia Vodă | VIDEO

După dialogul cu un actor pe val, Şerban Pavlu, premierele continuă la „Profesioniştii”. Sâmbătă, 1.10, de la 23.00, Eugenia Vodă ne propune întâlnirea cu o figură specială, un scriitor-preot sau un preot-scriitor, celebru în Craiova: Mihalache Tudorică.

 

„Profesioniştii” cu Eugenia Vodă, una dintre cele mai apreciate şi urmărite emisiuni de la postul naţional, vine cu ediţii în premieră la TVR 1.

De multe ori deja celebri, alteori cunoscuţi doar de un grup restrâns de persoane, Eugenia Vodă i-a chemat pe cei care au schiţat istoria din umbra anonimatului şi a reuşit să-i aducă pe cei care au refuzat ani de-a rândul să se destăinuie în faţa presei.

Întâlnirile cu „Profesioniştii” şi Eugenia Vodă sunt programate sâmbăta, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Invitatul din această sâmbătă va fi o figură specială: un scriitor-preot sau un preot-scriitor, celebru în Craiova: Mihalache Tudorică. Eugenia Vodă ne dă întâlnire la TVR 1, pe 1 octombrie, ora 23.00, la o nouă ediţie „Profesioniştii”.

(w882)

Un personaj puternic şi pitoresc, cu mult simţ al umorului, pe care emisiunea „Profesioniştii” îşi propune să-l „propulseze” la scară naţională: „Pentru că Mihalache Tudorică merită din plin atenţia marelui public: e vorba despre un preot care nu are probleme cu justiţia şi cu ştirile de scandal, are în schimb o biografie verticală şi o operă literară redutabilă... Bunele sentimente nu fac literatură? Iată că vor face o emisiune”, punctează Eugenia Vodă, realizator şi moderator al emisiunii „Profesioniştii” de la TVR 1.

Despre părintele scriitor Mihalache Tudorică:

Scriitorul Mihalache Tudorică s-a născut pe 1 iunie 1950, în localitatea Bâlta, judeţul Dolj. Cursurile şcolare primare le-a făcut în satul natal. Apoi, a urmat Seminarul Teologic Craiova-Mofleni, între anii 1965 şi 1970. A continuat ca student al Facultăţii de Teologie Bucureşti, unde spirite strălucite ale vremii şi-au pus amprenta asupra dezvoltării sale; printre acestea - preot-profesor Dumitru Stăniloaie, preot-profesor Constantin Galeriu, preot-profesor Dumitru Fecioru. Aceştia şi mulţi alţii au contribuit la formarea intelectuală şi teologică a celui care avea să fie scriitorul şi părintele Mihalache Tudorică.

(w882)

Opera sa pastorală, începută în satul Mihăiţa, Dolj, s-a împletit armonios cu activitatea literară. Printre volumele publicate de părintele scriitor Mihalache Tudorică amintim: Poezii religioase românești, Vol. II (antologie de poezie religioasă românească, 2019); Să vă plâng un cântec sau să vă cânt un plâns (antologie de Psalmi, 2018); Nastrafia (antologie de proză, 2016); Ultimii Psalmi (poezie, 2016); Pâcla (proză scurtă, 2009); Ochiul din ape (poezie, 2009); Adânc pe adânc (antologie de poezie a clericilor membri ai Uniunii Scriitorilor, 2006); Melancolia îngerului (antologie de poezie, 2005); Gavvata (antologie de proză, 2005); Mireasa desculţă (antologie de proză, 2003); Întoarcerea numelui (poezie, 2003); Blestemele (proză scurtă, 2002); Poeme blestemate (poezie, 2000); Bâlciul şi zarafii (pamflete, eseuri, 2000); Ultimul orb (poezie, 1998); Mireasa desculţă (proză scurtă, 1998); Moartea îngerului (poezie, 1997); Catedrala lacrimilor (poezie, 1996); Melancolia îngerului (poezie, 1995); Zboruri lirice (poezie, 1986).

(w882)

Ediţiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...