loader
Foto

Totul despre viaţa la ţară, lumea plantelor şi a animalelor. „În grădina Danei” se vede la TVR Folclor din 21 aprilie

Duminică dimineaţă petrecem două ore liniştite, dar şi preţioase, alături de Dana Constantinescu şi Ana Maria Andrei, care aduc sfaturi de la experţi pentru cei pasionaţi de grădinărit şi viaţa la ţară. Din 21 aprilie, ora 08.00, la TVR Folclor şi, cu un preview, sâmbăta, de la ora 09.50, la TVR 1.

 

„În grădina Danei”, dar şi în lumea satului! Din 21 aprilie, „În grădina Danei” va răspunde unei noi provocări: se transformă într-o emisiune de tip magazin, cu tematici diverse din domeniul agricol şi va putea fi urmărită la TVR Folclor în fiecare duminică, de la ora 08.00, timp de două ore. Sâmbătă dimineaţă, la ora 09.50, pe TVR 1, Dana Constantinescu ne oferă, într-o formulă condensată, principalele subiecte ale ediţiilor de duminică.

(w500)

Fermieri care lucrează pământul ori care cresc animale, oameni care îşi doresc să înceapă o activitate apelând la fondurile europene, mici/mari întreprinzători care fac procesare, floricultori şi legumicultori profesionişti ori amatori, care pot da şi primi sfaturi, meşteşugari care mai pot transmite urmaşilor meseriile deprinse de la înaintaşi, toţi aceştia şi mulţi alţii se numără printre invitaţii Danei Constantinescu şi ai noii ei colege, Ana Maria Andrei.

(w500)

„Din lumea satului, necunoscută multora, putem reînvăţa istoria locurilor şi afla despre personalităţile locale, putem descoperi leacuri de sănătate ori cum să ne pregătim singuri mâncărurile după reţetele bunicilor noastre...”, punctează Dana Constantinescu.

(w882)

„Şi pentru că satele româneşti sunt atât de ofertante, le vom dărui şi noi sătenilor informaţii la zi despre proiecte/hotărâri/legi, meteo şi evenimente. Vor fi prezenţi, în fiecare ediţie, economişti şi consultanţi ai firmelor din domeniul agricol, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale, care vor oferi date şi informaţii la zi, dar şi oameni de ştiinţă din staţiunile de cercetare, care îşi vor prezenta rezultatele obţinute, rezultate care vor putea fi implementate în proiectele fermierilor români. Practic, vom învăţa unii de la alţii să devenim competitivi într-o piaţă concurenţială”, mai adaugă realizatoarea şi prezentatoarea programului, Dana Constantinescu.

(w882)

„În grădina Danei” ne va aduce şi poveşti de viaţă fascinante, care pot fi exemplu şi îndemn pentru cei care îşi doresc să se întoarcă sau să se mute într-un loc mai puţin poluat, mai aproape de natură, ori pentru cei care, prin acţiunile lor, vor să participle la revigorarea sau însufleţirea unor comunităţi.

(w882)

Din emisiune nu vor lipsi muzica şi poezia locurilor natale.

(w882)

„Ne propunem, prin reportajele emisiunii noastre să prezentăm viaţa din comunele româneşti, aşa cum este ea (cu bune şi rele), dar şi oportunităţile pe care le oferă localităţile rurale celor care au curajul să investească timp, bani, suflet, într-o lume mai liniştită şi mai curată”, ne-a spus şi Ana Maria Andrei.

(w882)

Printre rubricile şi subiectele pe care telespectatorii le vor regăsi în emisiune amintim:

„Nașterea unui hibrid” – discuții la faţa locului, pe câmp sau în sere, cu amelioratori și creatori de soiuri;

„De la jurnalism și birou, direct în câmp” – Dana Constantinescu sau Ana Maria Andrei împreună cu un reprezentant al autorităţilor vor cunoaște mici și mari fermieri şi vor dialoga despre viața din fermă, probleme cu care se confruntă fermierii.

„Tehnologia unor culturi uitate!” – telespectatorii vor afla care sunt aceste culturi care, după ´89, au fost abandonate sau unele dintre ele se cultivă pe suprafețe mici, deşi au un potențial foarte mare.

La „Doctorul plantelor!” - specialistul vorbește despre boli și dăunători la plante.

„Proiecte de la ţară…. pentru ŢARĂ” – reportaje cu şi despre fermieri, procesatori şi antreprenori;

„La o cană de ceai” – rubrică de recomandări şi tratamente naturiste;

„Reţeta bunicii” – vechi reţete româneşti readuse în atenţia telespectatorilor;

„Oameni din gradina Danei” – dialog cu invitatul emisiunii;

„Vorbe de acasă” – dialog la distanţă între cei de acasă şi cei plecaţi;

„Române, fă bine! - Învaţă să fii mare” – meşteşuguri, ocupaţii, şcoli agricole;

„Grădina de acasă” – rubrică săptămânală realizată de horticultorul Claudiu Marin Constantin.

(w882)

Pentru prima ediţie, cea din 21 aprilie, Dana Constantinescu şi Ana Maria Andrei au pregătit câteva teme care vor fi pe gustul telespectatorilor: Adela Boieriu, biolog în cadrul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză” – Universitatea din București, ne învaţă totul despre Yuca. Claudiu Marin Constantin, tânărul din Dârza, ne vorbeşte despre afinul siberian. De la Iris Roşculeţ aflăm despre proiectele unui tânăr fermier, iar Ion Bodârnea din serele Beharca ne oferă sfaturi despre muşcate.

(w882)

Cum merge să pui struguri în seră? Ne va povesti cel care a avut o astfel de iniţiativă – Ion Păunel din judeţul Olt...

(w882)

Dana Tudor din Verneşti, Buzău, ne arată cum se tunde murul, iar Dana Constantinescu vine cu sugestii şi ne demonstrează ce reţete putem face din produsele pe care le cultivăm în propria grădină. Duminică, pentru că suntem în post, Dana găteşte o iahnie şi o supă cremă de usturoi.

(w882)

„În grădina Danei” se difuzează duminica, de la ora 08.00, la TVR Folclor şi sâmbăta, de la ora 09.50, la TVR 1, în formulă concentrată.

 

 

Logo

 
Sărbătoarea continuă pentru Iuliana Tudor

Sărbătoarea continuă pentru Iuliana Tudor

publicat: Vineri, 10 Ianuarie 2025

Două noi ediţii „Gala Iuliana Tudor – 25 de ani” urmărim la TVR 1 duminică, 12 şi 19 ianuarie, de la ora 21.00. Mesajele telespectatorilor în ...

Povestea zilierului care a ajuns pe lista Securității cu persoane de neutralizat. Un interviu cu istoricul Mihai Demetriade, despre contestatarul anticomunist Marin Chiriță

Cum ajunge un simplu muncitor din România comunistă să fie terorizat de un întreg aparat represiv, timp de 19 ani? Îndură bătăi, este răpit, ...

„Tosca” și „La bohème”, între operele cu care melomanii se pot delecta în ianuarie la ONB

„Elixirul dragostei” (Gaetano Donizetti), „Tosca” și „La bohème” (Giacomo Puccini) și „Trubadurul” (Giuseppe Verdi) sunt compozițiile ...