TEATRU ÎN TVR: Spectacolele programate pentru 14-16 iulie 2017

TVR.RO | actualizat: Joi, 20 Iulie 2017
Televiziunea Română, prin Casa de Producție TVR, vă invită la stagiunea ”TEATRU ÎN TVR”. Pentru al doilea an consecutiv, grădina televiziunii a devenit spațiu pentru teatre, actori și publicul lor. Iată care este programarea spectacolelor pentru zilele de 14,15 şi 16 iulie:

Vineri, 14 iulie, ora 20.30

Teatrul Coquette – „Colonelul și Păsările” de Hristo Boicev

Regia: Ingrid Bonţa

Distribuţia: Celina Niţu (Teresa), Alexandra Gabriela Niţă (Meral Romska), Ruxandra Bălașu (Mata Hari / Nina), Veronica Ungureanu / Iulia Cărnaru (Doctoriţa), Pavel Bârsan/Cristian Dumitru (Colonelul Fetisov)

„Dumnezeu îi ajută întotdeauna pe cei nebuni, pentru că a fost și el nebun când a creat lumea și acum s-a îndrăgostit de propria sa greșeală.” (Hristo Boicev)

Exodul nebunilor e pe cale să înceapă!

În curtea unui azil de nebuni se rătăcește un pachet cu uniforme ONU. Acest mic fapt care rupe rutina este suficient pentru ca pacienții să interpreteze totul ca pe un tainic semn militar. Ei decid să își formeze propria armată și să pornească spre Strasbourg pentru a se alătura forțelor ONU.

Un fel de "M.A.S.H" cu accente balcanice. O comedie despre relativitatea realității și a normalului.

Până la urmă societatea este un joc cu reguli fixe, nebunul este cel care se supune sau cel care își face propriile reguli?

Veţi găsi în acest spectacol o comedie surprinzătoare, cu mai multe niveluri de înțelegere.

Cel mai bun spectacol străin la Festivalul Internațional „Nova Drama”, Shumen, Bulgaria a fost desemnat „Colonelul și păsările”, realizat de Teatrul Independent Coquette, din București.

Premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol străin, Festivalul Internațional de Teatru „Nova Drama”, Shumen, Bulgaria, mai 2016; Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină pentru Celina Nițu (rolul Teresa), Festivalul Umorului “Constantin Tănase”, Vaslui, 2016.

Durata: 1 h şi 20 min.

Sâmbătă, 15 iulie, ora 11.00

Compania de Teatru Gestual Art – „Prinţesa Fluture” după povestea cu același nume a Iuliei Hasdeu.

Spectacol pentru copii

Dramatizarea împleteşte tragicul cu comicul astfel încât întâlnirea copiilor cu Prinţesa Fluture să fie una plină de bucurie. Tema pe care o subliniază povestea şi mai ales spectacolul este extem de generoasă: „unde dragoste nu e, nimic nu e!”

Frământarea prinţesei Încântatoarea (acesta e numele personajului principal) care simte că, deşi e frumoasă, talentată şi deşteaptă îi lipseşte ceva esenţial este mobilul care mişcă fiecare scenă. Copii vor simţi neliniştea ei şi dorinţa de a trăi sublimul sentiment de iubire. Vom vedea ca lipsa iubirii face ca tot ce întreprinde prinţesa să nu îi aducă bucurie în suflet… fie ca dansează, fie ca va compune poezii, fie ca pictează.

Inima îi va fi dezgheţată doar după, ce timp de 40 de zile, va fi preschimbată în fluture, simbol al sufletului. Pe parcursul poveştii vom afla ca la naşterea Încântătoarei ursitoarele au uitat să îi hărăzească sentimentul Iubirii şi doar un prinţ, ca Prinţul Viteaz, prin iubirea lui fără margini va putea să rupă vraja.

Durata: 1 h.

Sâmbătă, 15 iulie, ora 20.30

Compania de Teatru Gestual Art – „Edith Piaf” – recital

Cu: Claudia Negroiu

Scenariul şi regia: Mălina Andrei

Scenografia: Aurel Pătraşcu

Aranjamentul muzical: Vasile Malic

Asemenea personajului Edith Piaf, căruia îi dă viaţă în spectacolul cu acelaşi titlu, Claudia Negroiu este un clocot mistuitor de viaţă; publicul o simte, îi susţine energia debordantă şi pasiunea de a trăi la o asemenea înălţime viaţa cântăreţei, iar actriţa, pentru care fiecare clipă premergătoare unui pas important al destinului său este un dar ce trebuie preţuit, trăieşte cu o naturaleţe răvăşitoare biografia eroinei.

Durata: 1 h

Duminică, 16 iulie, ora 11.00

Teatru la Cinema – „Cenuşăreasa”

Spectacolul prezintă povestea cunoscută a Cenușăresei. Doi șoricei ne introduc în lumea basmului, cu candoare și umor. Fata cu suflet bun, este nedreptățită de mama și surorile ei vitrege,  însă cu ajutorul Zânei, nașa ei, reușește să ajungă la bal. Astfel e găsită de prinț, cel care o va iubi cu adevărat și o va face fericită.

Spectacol de teatru interactiv recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani.

Durata: 45 min.

Duminică, 16 iulie, ora 20.30

Teatrul Scena din Tg. Mureş – „Ah, Vecina, Vecina, Vecina” de Norm Foster

Traducerea: Claudia Motea

Regia: Liviu Pancu

Ilustraţia muzicală: Giovani Olar

Lumini: Radu Pitaru

Distribuţia: Dana Pancu (Fay, Angel, Gina), Liviu Pancu (John Cummings)

Un spectacol care reuşeşte să aducă zâmbetul pe chipul spectatorilor. Premiera lui a avut loc de curând la Teatrul Scena din Târgu Mureş şi a fost inclus în programul „Zilelor târgumureşene 2017”, organizat de Primăria din Municipiul Târgu Mureş în perioada 22–28 mai 2017.

Durata: 1 h şi 20 min.

INTRAREA LA ACEST SPECTACOL ESTE GRATUITĂ

***

Accesul la aceste spectacole se face prin achiziţionarea de bilete.

Biletele pot fi achiziţionate şi în zilele desfăşurării spectacolelor, cu o oră înaintea începerii reprezentaţiilor, de la casa mobilă amenajată la intrarea TVR din Calea Dorobanţilor nr. 191 (lângă Troiţă).

Important:

Accesul se va face exclusiv prin zonele stabilite şi marcate de organizatori.

Rugăm spectatorii să respecte, pe durata reprezentaţiei, locurile desemnate în spaţiul de spectacol.