Marţi, 15 şi miercuri, 16 septembrie, Teatrul „Stela Popescu” ne invită să urmărim spectacolul „Femeia, eterna poveste”, în regia lui Attila Vizauer. Din distribuţie fac parte actori, muzicieni precum şi un corp de balet - care împreună ne poartă în atmosfera Bucureştiului interbelic așa cum doar poveștile îl mai pot aminti. O poveste care începe cu desfătări muzicale și dueluri spirituale, dar care se transformă într-o acţiune plină de suspans demn de un roman al Agathei Christie.
Distribuție: Ana Maria Ivan, Cristian Neacșu, Sorin Aurel Sandu, Crina Matei / Irina Cărămizaru, Daniel Filipescu, Viorel Păunescu , muzicieni: Raul Kusak / Alexandru Burcă – pian, Gabriel Stănescu – vioară, Ionuț Preda – acordeon, corpul de balet format din: Silvia Maurițiu, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Ioana Petric.
Joi, 17 septembrie, aceaşi companie, Teatrul „Stela Popescu”, îi aduce pe scena din grădina TVR pe actorii: Adrian Păduraru, Alexandra Velniciuc, Sorin Aurel Sandu, Silvia Stanciu, Cătălin Frăsinescu, Ana Maria Ivan, Irina Cărămizaru, Cristian Neacșu în spectacolul cu piesa „Ceapa” de Aldo Nicolaj în regia lui Dan Tudor.
Cu producția „Ceapa„ Teatrul „Stela Popescu” își adaugă în repetoriu o comedie cu note grave. Piero, un prosper impresar, se hotărăște, cu o luciditate rece, să-și pună capăt vieții sale aparent fericite chiar în momentul ei de apogeu. El se „dezbracă„ în fața publicului de rolurile pe care le joacă în propria-i viață, exact așa cum s-ar desface foile unei... cepe. Într-un parcurs teatral presărat cu mult umor, autoironie, dar și cu reflecție amară, soția, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar și cei doi copii își redefinesc raporturile cu Piero, spre surprinderea acestuia.
Spectacolul plăsmuit de regizorul Dan Tudor conține imagini surprinzătoare care îl obsedează și îl urmăresc pe eroul principal, o muzică originală creată pe parcursul repetițiilor de compozitorul Vlaicu Golcea, momente de mișcare expresive atent coregrafiate, precum și un decor funcțional realist, cu multiple posibilități de transformare, semnat de scenograful Corina Grămoșteanu.
Vineri, 18 septembrie, Teatrio ne invită la spectacolul „Iubire dublu distilată” după un text de Ion Bogdan Martin, în regia lui Alin Brancu. O comedie într-o gară mică de provincie din România, în care personajele ne așteaptă pe peronul vieții lor pentru a ne urca într-un montagne russes de dorințe, declarații, regrete, trădări, ironii, scandal, iubiri și reproșuri.
O comedie cu umor tipic românesc și un limbajul colorat, prezentată de actorii: Emanuel Bighe, Adelina Mihalcea, Alin Brancu și Cristina Diaconescu.
Sâmbătă, 19 septembrie, Teatrul Nottara aduce un nou spectacol în grădina TVR: „Oglinda neagră” - o poveste muzicală de Cristina Juncu, pe beat-uri de Sever Bârzan și Iulian Sfircea, după un scenariu de Vlad Bălan și Cristina Juncu.
O poveste cu multă muzică și mult umor, în care veți redescoperi lumea nebună a lui Caragiale printre note muzicale, reinventată și amuzant (re)consemnată de Cristina Juncu, într-o călătorie „de plăcere” braț la braț cu cele mai simpatice personaje din schițele lui. De la „amicii” Lache și Mache care conversează la un pahar la celebrul Dl. Goe, la și mai celebrul cățel Bubico sau la superba Mimi care face nebunii cu șeful într-un vagon CFR, Oglinda neagră dezvăluie lumea noastră de ieri, de azi și dintotdeauna, cu nebuniile și trăsnăile ei și surprinde perfect celebrele cuvinte ale „drăcușorului” Caragiale: „zi-le oameni și dă-le pace!”.
Direct din cancelaria drăcușorilor, repetent a 25361-a oară, Aghiuță e pedepsit și trimis pe pământ, unde aterizează în... vagonul restaurant al acceleratului 333, Oradea-București, staționat în clipa aceea la Băicoi. Și așa începe povestea. Dacă vreți să vedeți ce pățește Aghiuță, când se întoarce acasă, după drăciile săvârșite pe pământ, și de ce găsește tot poporul drăcesc adunat în Marea Piață Roșie din Mijlocul Iadului și ce pandemie e pe cale să declanșeze, veniți să (vă) priviți (în) Oglinda neagră!
Cu: Rareș Andrici, Mihaela Subțirică, Vlad Bălan, Cristina Juncu, Crenguța Hariton
Duminică, 20 septembrie, în grădina TVR, Teatrul „Stela Popescu” oferă spectatorilor cea de-a doua reprezentaţie a spectacolului cu piesa „Ceapa” de Aldo Nicolaj în regia lui Dan Tudor.
***
Stagiunea 2020 „Teatru în TVR” este derulată de Televiziunea Română în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Primăria Sectorului 1 şi este susținută de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura.
Mulțumiri S.C. Stage&Ledtech SRL și BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!
***
Toate informaţiile referitoare la programarea spectacolelor, ora de începere a acestora, regulile de distanţare socială şi protecţie împotriva infectării cu COVID-19 pot fi găsite pe site-ul TVR şi pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR.
Biletele de intrare se pot procura de la teatrele partenere, iar accesul publicului se face prin intrarea TVR din strada col. Constantin Blaremberg.