loader
Foto

Superliga: FCSB - Farul 2-3, cu victorie constănțeană obținută în numai80 de secunde

Echipa Farul Constanța a învins duminică, în deplasare, scor 3-2, formația FCSB, după un meci în care gazdele au condus până în minutul 90+4 cu 2-1. Constănțenii au înscris golurile victoriei în numai două minute.

 

În derby-ul de pe Arena Națională, bucureștenii au deschis scorul în minutul 47, prin Cordea, care a fructificat pasa lui Florinel Coman. Farul a egalat în minutul 56, dintr-o lovitură liberă executată de Alibec. După numai două minute, arbitrul Horațiu Feșnic a cordat penalti la duelul dintre Cordea și M. Popescu, iar Compagno a transformat, aducându-le în avantaj pe gazde. În minutul 71 Octavian Popescu a înscris, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, din cauza unei poziții de ofsaid. În minutul 90 Dawa a fost eliminat pentru fault din poziție de ultim apărător și meciul s-a schimbat total. Constănțenii au înscris de două ori în numai două minute, prin autogolul lui Omrani și prin șutul lui Borza, în minutele 90+4 și 90+6, iar Farul a revenit pe primul loc în clasament.

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Sorescu (Pantea 46) - Olaru, Ad. Șut, Edjouma (Fl. Coman 46) – Cordea (Miculescu 61), Compagno (Omrani 61), Oct. Popescu (Oaidă 79). ANTRENOR: Mihai Pintilii

FARUL: Aioani – Baravykas (Sîrbu 36), Larie, M. Popescu, Kiki (Borza 27) - T. Băluță, Nedelcu (Sali 66), Artean - Alibec, L. Munteanu (Mazilu 65), Grameni (Casap 66). ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Cartonașe galbene: Compagno 53, Olaru 69, Omrani 75, Pantea 81 / Grameni 4, Alibec 22, Nedelcu 28, M. Popescu 58

Cartonaș roșu: Dawa FCSB) min. 90

Arbitri: Horațiu Feșnic - Valentin Avram, Alexandru Cerei

Arbitri VAR: Ovidiu Hațegan - Vladimir Urzică

Denis Alibec, jucătorul echipei Farul Constanța, a declarat că nu se aștepta ca Farul să întoarcă rezultatul într-un timp atât de scurt, în meciul câștigat pe Arena Națională, în compania FCSB.

„Nu-mi vine să cred că am reușit să întoarcem meciul, chiar dacă după eliminarea lui Dawa le-am spus ”haideți că-I batem”! Nu credeam, dar uite că s-a întâmplat. Chiar n-am cuvinte după meciul ăsta, după 0-3 cu CFR să revenim așa, cu atâția tineri în echipă, sunt mândru. Nu am mai trăit așa ceva de când eram la Astra, în 2016.

Eram într-o perioadă foarte proastă, chiar ne gândeam cum vom reveni la jocul pe care îl făceam până acum, dar dacă avem spiritul din această seară și nu cel cu CFR, cred că ne putem bate la campionat”, a declarat Alibec.

Gheorghe Hagi, managerul echipei Farul Constanța, a spus că e una din cele mai frumoase din viața sa, după o asemenea victorie obținută în fața unei echipe care a dominat meciul de pe Arena Națională.

„E o zi frumoasă din viața mea pentru că FCSB ne-a dominat, dar băieții au reacționat foarte bine și de aceea este fotbalul frumos, pentru că se întâmplă asemenea lucruri. Și schimbările, dacă ați văzut, au fost băieți tineri, care au intrat bine în joc. Alibec a fost fantastic, cel mai bun de pe teren, a făcut diferența. Când Alibec joacă bine și noi jucăm bine, iar naționala are nevoie de el. Revenind la meci, orice victorie cum a fost aceasta îți dă liniște și încredere”, a declarat Gheorghe Hagi.

Andrei Cordea și Mihai Pintilii au fost dezamăgiți la finalul meciului de duminică seara, cu Farul, pierdut în numai 80 de secunde de echipa lor, FCSB.

„Nici nu știu ce să mai zic. Am controlat jocul, am fost echipa cu ocaziile, ne-am jucat cu ele. La final, cred că avem VAR degeaba în Liga 1, pentru că ne-am uitat în vestiare la câteva faze și cred că și-au bătut joc de noi astăzi. Nu am mai trăit așa ceva niciodată și îmi pare rău că am pierdut meciul, pentru că aveam meciul în mână. Am muncit bine, am controlat meciul, dar din două faze am pierdut meciul, nici nu știu ce s-a întâmplat. Mergem la Cluj să câștigăm și sunt convins că vom lua cele trei puncte. Pintilii este alături de noi, ne ajută, ne-am dori, normal, să ne dea indicații și în timpul meciurilor, pentru că are experiență și are ce sfaturi să ne dea”, a declarat Andrei Cordea.

„Pentru voi este cel mai spectaculos meci, pentru noi nu. Nu sunt supărat, sunt foarte dezamăgit pentru că i-am văzut supărați pe băieți. Îmi pare rău pentru ei, dar asta este, pierdem sau câștigăm, trebuie să rămânem o familie. Mi-e greu să dau acum într-un jucător, am pierdut trei puncte care ne apropiau de locul doi. A fost o greșeală personală, asta a fost să fie. [despre arbitraj] Cât despre băieți, e normal să fie supărați când pierzi de o așa manieră. Și-au vărsat și ei nervii pe cineva. Finalul a ținut mai mult de băieți, acolo, pe teren, nu de noi, pe margine. Dacă aș fi fost pe teren probabil mă puneam pe jos, dădeam mingea afară, trăgeam de timp, nu știu… La CFR va fi un meci foarte greu, dar vom intra cu gândul la victorie, nu mai avem nimic de pierdut”, a declarat Mihai Pintilii.

Sursă foto: Agerpres

FILM.TVR.RO

Logo

 
Elisabeta Lipă, la ”Portret de excelență”: ”Am avut numeroase ocazii să rămân afară, în străinătate, dar nu am putut...Nu există țară mai frumoasă ca a noastră”

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 16:00, la  TVR Cultural, Mihaela Olaru va sta de vorbă cu Elisabeta Lipă, cea mai medaliată canotoare din istoria ...

Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Spectacol muzical de excepție, închinat memoriei marelui Puccini, difuzat în exclusivitate la TVR Cultural, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 19.00, TVR Cultural transmite în exclusivitate Gala „Puccini”, o seară dedicată îndrăgitelor opere ale marelui ...