loader
Foto

Superliga: Chindia – FC Voluntari 2-2, și târgoviștenii retrogradează în Liga 2

Echipa Chindia Târgoviște a încheiat la egalitate vineri, pe teren propriu, partida cu FC Voluntari, în ultima etapă a play-out-ului din Superligă. Chindia a revenit după ce a fost condusă cu 2-0, dar a retrogradat în Liga 2.

 

Chindia și-a inaugurat stadionul cu o contraperformanță: echipa a retrogradat din Superligă și va juca la anul în Liga 2.

Oaspeții au condus cu 2-0 la pauză, prin două goluri marcate pe final de repriză. În minutul 42, la o degajare a portarului Mihai Popa, fundașii Orozco și Celea au gafat nepermis, iar mingea a juns la Nemec. Acesta a pătruns în careu și a șutat în portarul Moldovan, dar Damașcan a reluat în plasă mingea respinsă de goalkeeperul gazdelor. În minutul 45+2 Kevin Meleke a făcut 2-0 pentru Voluntari.

Chindia a revenit în joc prin Neguț, care a redus din diferență în minutul 48, iar în minutul 75 gazele au egalat printr-un șut superb al lui Șerban.

Chindia a terminat pe locul 9, cu 23 de puncte, iar FC Voluntari este pe locul secund în play-out, cu 34 de puncte.

CHINDIA: D. Moldovan - Orozco, Corinus (Ad. Ioniță 46), Celea, Dumitrașcu – M. Dulca (Neguț 46), Akhmatov - D. Popa, Perianu (A. Șerban 64), Popadiuc (Vorobjovas 70) – Cooper (S. Buș 70). ANTRENOR: Anton Petrea

FC VOLUNTARI: M. Popa - Ulrich Meleke, Matricardi, Armaș - C. Costin (C. Paz 79), Rață (Helder Tavares 79), Sigurjonsson, Aliji – Marcelo Lopes (Al. Vlad 68), Nemec (Kevin Meleke 45), Damașcan (Dumiter 68). ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Cartonașe galbene: Corinus 22, Celea 64 / Matricardi 57, Dumiter 69, K. Meleke 74,  Sigurjonsson 76, M. Popa 89, U. Meleke 90+1

Arbitri: Sebastian Colţescu - Sebastian Eugen Gheorghe, Mircea Orbuleţ - Viorel Nicușor Flueran

Arbitru VAR: Istvan Kovacs - Daniel Mitruţi

Observator: Dan Victor Berbecaru

Daniel Popa și Dinu Moldovan, doi dintre jucătorii Chindiei Târgoviște, spun că pentru retrogradarea echipei sunt vinovați și alți oameni, nu doar jucătorii și antrenorul.

„Au fost multe lucruri care și-au spus cuvântul în retrogradarea noastră. Noi, jucătorii și antrenorii, staff-u, am încercat să facem totul, dar trebuia să mai fim ajutați și de alți oameni. Suntem în echipă câțiva dâmbocișeni și noi, de bine, de rău, jucăm cu sufletul, și cu bani, și fără bani, dar la străini se vede, pentru că nu au ce să pună pe masă, să trimită la familiile lor, iar asta face diferența. Îmi pare rău pentru echipă, pentru orașul ăsta, care are acum și un stadion modern”, a declarat Daniel Popa.

Dinu Moldovan a completat declarația coechipierului său: „Retrogradarea nu a stat doat în acest meci, a fost un play-out dezastruos, fără nici o victorie. Trebuie să trecem și prin momente din astea. Din păcate iar am luat goluri pe două greșeli copilărești. Atât am putut, ne cerem scuze... Din păcate, în fotbalul românesc sunt probleme foarte grave, care afectează și performanța echipelor. Bani, condiții și restul. Cred că ar fi mai bine să mă opresc aici”, a declarat portarul Dinu Moldovan.

Anton Petrea, antrenorul echipei Chindia Târgoviște, spune că nu este supărat pe jucătorii săi după egalul de vineri seara, 2-2 cu FC Voluntari, care a retrogradat echipa dâmbovițeană în Liga 2.

„Normal că suntem supărați, dezamăgiți Din păcate nu am reușit mai multe în această seara, adică să câștigăm acest joc Am facut din nou doua cadouri adversarilor. În repriza a doua am jucat mai bine, am presat, am marcat, am egalat, dar nu am avut puțină șansă să marcăm și golul victoriei. În play-out-ul ăsta am avut și probleme multe cu accidentările. Astăzi Neguț a intrat în repriza a doua deși el nu este total refăcut, dar a insistat. Prea multe lucruri nu am ce să le reproșez băieților. Au făcut cât au putut, Dar sunt momente în viața unei echipe pe care noi nu le-am valorificat așa cum ar fi trebuit”, a declarat Anton Petrea.

Sursă foto: IMAGO / NurPhoto / Flaviu Buboi

FILM.TVR.RO

Logo

 
Cancerele osoase se tratează! Dăruiește speranță copiilor care luptă pentru viață!

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 7:00, la TVR 1 și TVR+, vă invităm să urmăriți o ediție de colecție "Un doctor pentru dumneavoastră".

Dirijorul Vladimir Jurowski, invitatul Valentinei Băințan la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 18 mai

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 13.00, la „Podcasturile TVR#Enescu”, TVR Cultural difuzează interviul Valentinei Băințan cu dirijorul Vladimir ...

Duminică, 19 mai, de la ora 18:00, urmărim la TVR Târgu Mureș, o nouă ediție "Spirit și Credință".