loader
Foto

Haine pentru școlari | VIDEO

STIRI-TVRMOLDOVA

În apropierea începutului noului an școlar, atelierele de croitorie din Republica Moldova sunt pline de activitate. Croitorii pregătesc uniformele școlare pentru un număr din ce în ce mai mare de comenzi.

 

Tendința reflectă nu doar o creștere a cererii, ci și o schimbare importantă în mentalitatea comunității față de educația formală și rolul uniformelor în cadrul acesteia.
.

.
În multe școli din țară, au fost implementate reglementări privind codul vestimentar, aspect susținut de autoritățile educaționale. Aceste măsuri sunt gândite ca instrumente menite să îmbunătățească concentrarea elevilor asupra performanțelor școlare și să elimine orice formă de discriminare bazată pe statutul socio-economic sau pe preferințele personale în materie de îmbrăcăminte. Uniformele școlare devin astfel simboluri ale egalității și coeziunii în mediul educațional, facilitând un climat de învățare mai sănătos și echitabil.

Importanța uniformelor nu trebuie subestimată. Ele contribuie la crearea unei identități colective, promovând spiritul de echipă și solidaritatea în rândul elevilor. În plus, prin reducerea presiunilor legate de modă, se permite elevilor să se concentreze mai bine pe studii, ceea ce, pe termen lung, poate conduce la rezultate academice mai bune.

Tag-uri: Regional, TVR Moldova
 
”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

Televiziunea Română, premii la Gala Radar de Media

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În fiecare an, Gala Premiilor Radar de Media celebrează profesioniştii din media prin intermediul voturilor cititorilor publicaţiei. Printre ...

Istorii de bun gust: Marile familii

Istorii de bun gust: Marile familii

publicat: Vineri, 22 Noiembrie 2024

În ultimele sute de ani, câteva familii au condus România. Au fost elita aristocratică a țării. Strămoșii lor bogați, culți, rafinați, școliți ...