loader
Foto

Soarele - prieten sau inamic pentru sănătatea noastră?

Câte ore putem sta la soare pe zi în timpul verii? Cum ne îmbrăcăm? Cum ne hrănim, hidratăm corect? Cum ne protejăm pielea? Marţi, 11 iunie, de la ora 18.30, am aflat cum ne facem soarele prieten şi nu inamic, într-o nouă ediţie „Punctul critic”. În direct la TVR 1, cu Bogdan Muzgoci şi Anca Mazilu, co-prezentator.

 

A venit vara, o simţim din plin pe pielea noastră!... Cele 37-38 de grade înregistrate deja în prima parte a lunii iunie, în mare parte din ţară, anunţă o vară toridă, cu temperaturi arzătoare, care ne pot face mult rău. Ne bucurăm de soare, de căldură, dar ideal este să ştim şi cum să ne îngrijim sănătatea.

(w500)

(w500)

Tocmai de aceea, la „Punctul critic”, pe TVR 1, Bogdan Muzgoci, alături de colega sa Anca Mazilu, co-prezentator, a lansat o temă de maximă actualitate şi care ar trebui să ne preocupe pe toţi: „Soarele - prieten sau inamic pentru sănătatea noastră?”. Ştim cu toţii că soarele ajută la fixarea vitaminei D în organism, e extrem de important pentru starea generală de bine a corpului nostru. În acelaşi timp, expunerea la soare în intervale nepotrivite poate cauza multe probleme şi afecţiuni nedorite: de la insolaţii, arsuri, la aluniţe, pete pigmentare, îmbătrânirea tenului, riduri, pistrui... ba chiar cancer de piele.

(w882)

Au venit să ne aducă toate informaţiile neapărat de ştiut şi aplicat în perioada expunerii nostre la razele soarelui dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician şi Alexandra Popa, medic de familie. Marţi, 11 iunie, de la ora 18.30, într-o nouă ediţie „Punctul critic”, în direct la TVR 1.

Emisiunea „Punctul critic” se vede la TVR 1 în zilele de luni, marţi şi miercuri, de la ora 18.30.

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...