loader
Foto

Shakshouka, parfum și culoare

Fel de mâncare aromat, cu nume evocator, ce se pregătește în tot bazinul Mediteranei, în diferite moduri. Aflați rețeta Smarandei Vornicu în cele ce urmează!

 

Ingrediente:

  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 400 g pulpă de roșii
  • 4 ouă
  • 1 ardei gras tăiat fâșii
  • 3-4 fire de ceapă verde tocată
  • 4 căței de usturoi
  • Pătrunjel verde tocat pentru garnisire
  • Condimente: sare, piper amestecat cu coajă de lămâie, za atar – un amestec de cimbru și semințe de susan, chilli și turmeric.

Mod de preparare:

  1. Se pune la încins uleiul în tigaie pe foc vioi!
  2. Se adaugă ardeiul tăiat fâșii, ceapa verde și usturoiul! Dacă folosiți usturoi proaspăt, trebuie tocat mărunt înainte, dacă folosiți usturoi congelat, îl puteți adăuga ca atare.
  3. După o călire ușoară a acestor ingrediente, se adaugă pulpa de roșii! Se lasă totul câteva minute să fiarbă!
  4. Se reduce puțin flacăra și se adaugă condimentele! Se amestecă totul bine și se lasă această bază de shakshouka să fiarbă 10-12 minute, până scade conținutul, la foc mic, acoperită cu capac!
  5. După ce sosul a căpătat consistență, se adaugă 4 ouă în locuri prestabilite cu lingura în sos!
  6. Se mai lasă totul pe foc mic încă 5-6 minute!
  7. Înainte de a fi servită shakshouka, se mai adaugă puțină sare, piper negru proaspăt măcinat, câțiva stropi de ulei de măsline și pătrunjel verde tocat!

***

Poftă bună!

***

Sursă: emisiunea Sănătate cu de toate, realizată de Smaranda Vornicu

Credit foto: Yulia Gust, Shutterstock

 

Logo

 
Prăjitură de toamnă cu prune și nuci

Prăjitură de toamnă cu prune și nuci

publicat: Duminică, 06 Octombrie 2024

Prune și nuci, daruri ale toamnei, dau gust unui desert apetisant cu care vă puteți răsfăța oricând, bucurându-vă de o aromă și o textură ...

Un îmblânzitor al limbii române, la „Nocturne”

Un îmblânzitor al limbii române, la „Nocturne”

publicat: Sâmbătă, 05 Octombrie 2024

TVR 1 vă prilejuiește o reîntâlnire cu un împătimit al cuvântului, care pare că a cedat tuturor farmecelor sale de filolog. Să-l asculţi pe ...

Opera „Pescuitorii de perle”, de Georges Bizet, la TVR Cultural

O producție a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, în regia lui Ștefan Munteanu, cu o coregrafie realizată de ...