loader
Foto

Despre eroii neştiuţi, în noul sezon „Poveste după poveste” de la TVR 1

„Povestea după poveste” merge mai departe. În prima ediţie a sezonului 5, realizatoarea Irina Luca ne spune „povestea după poveste” a unei asociaţii cu inimă mare, gata să mute munţii din loc: „Inima copiilor”. Duminică, 8 octombrie, de la 14.30, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Sunt oameni care poartă pe umeri România. Unii ne salvează. Alţii ne schimbă viaţa. Unii ne inspiră, alţii ne uimesc. În sezonul cinci al emisiunii Poveste după poveste, Irina Luca ne prezintă povestea unor eroi neştiuţi. Prima ediţie a emisiunii Poveste după poveste din noul sezon ni-l prezintă pe Alex Popa, coordonatorul Asociaţiei „Inima copiilor". Asociaţie care are şi duce la bun sfârşit poiecte uriaşe, ale căror costuri depăşesc milioane de euro, şi care au fost finalizate în principal cu bani din donaţii şi sponsorizări, pe fondul subfinanţării sistemului medical sau al lipsei de implicare a autorităţilor.

Alex nu are studii de medicină, dar, şi datorită lui, mii de copii din România au fost salvaţi de la moarte.

Din donaţii, SMS şi 2%, „Inima copiilor” a construit, la Spitalul Marie Curie, cea mai modernă secţie de terapie intensivă nou-născuţi din Europa, o secţie de cardio-chirurgie pediatrică şi una de neuro-chirurgie. Sunt secţii în care copiii sunt trataţi „ca afară", personalul medical nu ia şpagă şi, în fiecare lună, profesori renumiţi din Europa operează şi îi învaţă şi pe medicii români.

(w500)

foto: Irina Luca

Povestea continuă şi Asociaţia „Inima copiilor” a început lucrările în secţia pentru copii de la Spitalul Judeţean din Constanţa. Amănunte aflăm duminică, 8 octombrie, de la ora 14.30, la Poveste după poveste de la TVR 1 şi TVR+.

Producător şi realizator: Irina Luca

Televiziunea Română a produs mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi larg apreciate de telespectatori. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat. Ce s-a întâmplat cu protagoniştii? Care a fost deznodământul şi cum li s-a schimbat viaţa? Aflăm şi în cel de-al cincilea sezon Poveste după poveste, pe care jurnalista Irina Luca îl prezintă din 8 octombrie la TVR 1. Emisiunea Poveste după poveste este în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1 şi online pe TVR+.

Logo

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.