loader
Foto

Galerie foto

Serbările Naţionale Ţebea 2017, în direct la TVR

Pe 10 septembrie, cântecele românilor care au însoţit istoria neamului răsună, din nou, la Ţebea, într-un spectacol prezentat de Iuliana Tudor şi difuzat pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

 

Actuala ediţie a Serbărilor Naţionale Ţebea marchează 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit şi „Crăişorul Munților".

În acest an, telespectatorii TVR se vor putea bucura de interpretări ale celor mai îndrăgiţi artişti de muzică populară, printre care: Nicolae şi Tudor Furdui Iancu – Grupul instrumental „Crai Nou” din Alba Iulia, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Ionuţ Fulea, Mariana Anghel, Ciprian Roman, Nicolae Voiculeţ, Ovidiu Olari, Ioana Ardelean, Ovidiu Homorodean, Elena Evsei şi Cristian Fodor, acompaniaţi de Orchestra Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.

În fiecare an, evenimentul de la Ţebea adună mii de oameni la celebrul gorun al lui Horea*, pentru a-l omagia pe cel care a devenit un simbol naţional, iar cei care nu pot ajunge urmăresc spectacolul la TVR.

(w882) Iuliana Tu

Organizat de Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul de Cultură şi Artă al Județului Hunedoara şi de Primăria Comunei Baia de Criş, spectacolul se transmite în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, precum şi online, pe TVR+, în două părţi – de la 14.30 şi 18.40.

(w882) Tebea

 

*Gorunul lui Horea este un stejar de deal, vechi de circa 400 de ani, cu circumferinţa de 9 metri, aflat în locul numit „Panteonul Moţilor” din satul Ţebea (judeţul Hunedoara). Sub acest copac, în anul 1784, Horea i-a chemat la lupta pe moţii adunaţi, îndemnându-i la răscoală.

Logo

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.