loader
Foto

Festivalul „Mamaia” ediția 2024 și-a ales câștigătorii

A 61-a ediție a Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia și-a desemnat câștigătorii. După trei zile de competiție și spectacol de înaltă ținută, Marele Trofeu merge către melodia „O mie de dorințe”, semnată de compozitorul Cristian Faur şi interpretată de tenorul brazilian Sandro Machado.

 

După ediția aniversară de anul trecut, „Mamaia 60 de ani”, festivalul legendar al litoralului s-a întors în Piațeta Perla cu spectacole-concurs.T VR 2 a transmis în direct cele trei seri ale festivalului, prezentate de Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, la rândul lor foști concurenți ai Festivalului Național de Muzică Ușoară „Mamaia”.

Duminică, 25 august, în seara rezervată Galei Laureaților, am aflat câștigătorii. Premiile au fost oferite de membrii juriului:

Secțiunea Interpretare:

Premiul I – Catinca Leu (premiul a fost oferit de artista Corina Chiriac)

Premiul II – Luana Toader (premiul a fost oferit de Laura Abibula-Stroe, manager al Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”)

Premiul III – Melisa Antonesi (premiul a fost oferit de compozitorul Andrei Tudor)

Secțiunea Creație:

Premiul I – Viorel Gavrilă (premiul a fost oferit de compozitorul Marius Țeicu)

Premiul II – Marius Moga (premiul a fost oferit de realizatoarea Liana Stanciu)

Pemiul III – Nicolae Caragea (premiul a fost oferit de compozitorul Ionel Tudor)

(w882)

MARELE TROFEU a fost câştigat de melodia „O mie de dorințe”, a compozitorului Cristian Faur, pe un text semnat de Cristian Faur și Emilian Mihai Nechifor şi interpretată de tenorul brazilian Sandro Machado. Premiul a fost oferit de compozitorul Horia Moculescu, președintele juriului.

Pentru iubitorii muzicii româneşti, spectacolul continuă la TVR Folclor care va transmite în direct, în perioada 28-30 august, de la ora 19:00, serile Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc „Mamaia”.

(w882)

(w882)

Credit foto: Ioana Chiriță

 

Articol de Anca Simionescu

Logo

 
Mayumi Kanagawa, câștigătoarea Concursului „Enescu” la vioară: M-am bucurat să interpretez concertul de Saint-Saëns

Muziciana Mayumi Kanagawa și-a exprimat recunoștința că a putut cânta pe scena Ateneului Român unul dintre concertele ei preferate, de Camille ...

Gabriela Szabo: Nu atingi performanţa fără multă seriozitate şi disciplină

Gabriela Szabo a devenit campioană europeană la doar 15 ani, o vârstă la care majoritatea adolescenților își îndreaptă atenția către distracții ...

Aitana, un autentic safari african în Europa

Aitana, un autentic safari african în Europa

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Situat în estul Spaniei, lângă orașul Penáguila, în munți, la o altitudine de 1000 de metri deasupra nivelului mării, la 145 km de La Zenia, ...