loader
Foto

Se deschide sezonul Târgurilor de Crăciun 2024

Târgurile de Crăciun din 2024 se anunţă a fi unul mai spectaculos ca altul. Fiecare edil vrea ca evenimentul său să fie de neuitat: cu brazi şi roţi panoramice de zeci de metri, sanie zburătoare sau virtuală, concerte, decoraţii de poveste.

 

Sania lui Moș Crăciun de la Craiova, care va zbura deasupra orașului, sau Santa’s Land, atracția principală de la Târgul de Crăciun din Sibiu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite în 2024.

Sibiu şi Craiova sunt primele care dau startul Sărbătorilor de Iarnă, cele două oraşe anunţând deschiderea târgurilor încă din 15 noiembrie.

Cel mai longeviv târg, cel din Sibiu, a pregătit o ediţie intitulată „Christmas Unboxed”, plină de surprize. Ca în fiecare an, centrul oraşului se transformă în „Capitala Crăciunului”, atrăgând numeroşi turişti din ţară şi din străinătate. Conform organizatorilor, în Piața Mare, sub un baldachin de zeci de mii de lumini, vizitatorii se vor putea relaxa la o terasă dedicată, alături de preparate calde. Printre atracțiile principale se numără roata panoramică de 22 de metri și patinoarul natural de 600 de metri pătrați, ce poate găzdui până la 300 de persoane simultan. În aceeași piață ,va fi și Atelierul lui Moș Crăciun, unde copiii vor putea participa la activități precum ateliere de mozaic și confecționare de hârtie.

Piața Mică va găzdui „Santa’s Land”, un loc dedicat copiilor, cu carusel, trenuleț și sania virtuală a lui Moș Crăciun, iar în Piața Huet, vizitatorii vor putea savura o plimbare sub o instalație impresionantă cu copaci iluminați. Anul acesta, târgul va aduce 120 de expozanți din 36 de județe ale României, dar și artizani internaționali din Israel, Ungaria și Italia. Şi, pentru prima dată, Târgul de Crăciun din Sibiu organizează Christmas Shuttle, curse cu atocarul pentru a aduce iubitorii de Crăciun din Bucureşti la Sibiu. Detalii despre program, pe website-ul oficial al târgului.

La Craiova, tema centrală din acest an este inspirată de povestea „Frumoasa și Bestia”, dar evenimentul va fi organizat în mai multe zone - Piața Mihai Viteazu, Piața Frații Buzești, Teatrul Național, Casa Băniei, Doljana -, fiecare având un concept aparte, precum „Războiul stelelor”, „Satul lui Moș Crăciun” sau „Crăciun Românesc”, iar decorațiunile și elementele de scenografie vor fi concepute în funcţie de aceste idei. Dar punctul forte al acestei ediţii va fi sania zburătoare, cea mai înaltă din Europa de Est. În seara de deschidere, pe scenă va urca Fuego & Band, în următoarele weekenduri fiind anunţaţi: trupa 2NormaL (23 noiembrie), Alina Eremia (30 noiembrie), Zurli Super Show (6 decembrie). Detalii despre program, pe website-ul oficial al Primăriei Craiova.

(w882) targ de cr

La Cluj Napoca, bradul înalt de 20 de metri, donat de o familie din comuna Feleacu, a fost instalat în Piaţa Unirii încă de la începutul lunii noiembrie, târgul urmând să se deschidă în 22 noiembrie. La fel ca în anii precedenți, focurile de artificii vor lipsi, însă publicul va avea parte de un program cu spectacole moderne, axate pe proiecții videomapping și show-uri de drone și lumini. Priveliștea va putea fi admirată din roata panoramică, iar pentru cei mai mici organizatorii au pregătit un carusel vesel, căsuța poștală a spiridușilor și renumita casă de poveste a lui Moș Crăciun.

Program Târguri de Crăciun 2024:

Sibiu: 15 noiembrie – 5 ianuarie 2025

Craiova: 15 noiembrie – 5 ianuarie 2025

Cluj-Napoca: 22 noiembrie – 1 ianuarie 2025

Galaţi: 28 noiembrie 2024 - 8 ianuarie 2025

Bucureşti, Parcul Drumul Taberei (sectorul 6): 28 noiembrie – 27 decembrie

București, Piața Constituției: 29 noiembrie – 26 decembrie

Bucureşti, Hala Laminor (sector 3): 29 noiembrie

Oradea: 29 noiembrie – 26 decembrie.

Iași: 30 noiembrie – 5 ianuarie 2025

Brașov: 30 noiembrie 2024– 7 ianuarie 2025

Timișoara: 30 noiembrie – 5 ianuarie 2025.

Informaţii detaliate despre târgurile care vor începe din 28 noiembrie vor putea fi citite într-un articol publicat în data de 25 noiembrie, în secţiunea Lifestyle.

 

Sursă foto: pexels.com

Logo

 
Ferma: Sisteme de agricultură integrată

Ferma: Sisteme de agricultură integrată

publicat: Luni, 25 Noiembrie 2024

Această fermă vegetală a ajuns la aproape 3000 de ha. Sunt folosiți hibrizi semi-timpurii cu toleranță la secetă și rezistenți la boli și ...

Românii și blestemul de-a lungul veacurilor. Nou episod „Istorii ascunse” la TVR 1

Puterea cuvântului rostit sau scris. Blestemul era una dintre practicile la care apelau românii secolelor trecute. Joi, 28 noiembrie, de la ...

"Aventura urbană" în Vicovu de sus

publicat: Luni, 25 Noiembrie 2024

În acest episod călătoriţi în nordul judeţului Suceava, aproape de graniţa cu Ucraina. Sofia Vicoveanca, renumita solistă de muzică populară, ...