loader
Foto

Săptămâna speranţei şi a muzicii, la TVR | VIDEO

Miercuri, 13 mai, joi, 14 mai, şi sâmbătă, 16 mai, TVR transmite, pentru prima dată în istoria sa, două evenimente muzicale unice la nivel naţional şi internaţional.

 

De două luni, omenirea şi-a încetinit ritmul de viaţă şi de activitate. Distanţarea socială a adus cu ea nu doar izolarea, ci şi anularea unor evenimente majore, planetare: Campionate Mondiale, Jocuri Olimpice, concursul Eurovision.

Românii, la fel ca oamenii de pe toate continentele, au fost şi ei afectaţi, dar cu toţii sperăm că cea de-a doua jumătate a lunii mai va aduce startul procesului de revenire la normal.

Este motivul pentru care numeroşi artişti din România au ales să marcheze această mult aşteptată încheiere a izolării cu un spectacol în premieră pentru Televiziunea Română.

Miercuri, 13 mai, şi joi, 14 mai, de la ora 22:00, (în reluare pe 16 mai de la ora 17:30) la TVR1 zeci de artişti de top din România vă invită să „Deschideţi poarta soarelui” pentru a primi în case şi în suflete cele mai frumoase piese din repertoriul lor.

Filmat în condiţii de izolare, acasă sau în studioul propriu, fiecare act artistic va aduce publicului un moment special. Inspiraţi de mesajul de unire şi solidaritate al melodiei „Deschideţi poarta soarelui” peste 70 de interpreţi vor cânta imnul show-ului.

Săptămâna speranţei şi a muzicii nu se putea încheia fără un eveniment care ar fi trebuit să se desfăşoare în 16 mai: finala concursului internaţional Eurovision. Aşteptat şi urmărit pe toate continentele, concursul a fost anulat în acest an, dar organizatorii au decis să ofere publicului, în această dată, un spectacol Eurovision unic, în premieră.

La fel ca şi concursul tradiţional, spectacolul „Eurovision: Europe shine a light” va fi transmis simultan de către televiziunile publice din peste 40 de ţări. Artiştii care ar fi trebuit să urce în acest an pe scena de la Rotterdam vor fi prezenţi în spectacol fără să se deplaseze de acasă. Muzica va fi liantul care va uni telespectatorii de pretutindeni cu artiştii din acest an, dar şi cu mulţi artişti din anii precedenţi - într-un eveniment unic pentru întreaga istorie de peste 60 de ani a Eurovision.  La TVR1 de la ora 22:00, sâmbătă, 16 mai.

La finalul show-ului, întregul continent va străluci, iar edificii reprezentative ale fiecărei capitale vor fi iluminate, într-un mesaj comun al speranței și solidarității.

Logo

 
Infrastructura care unește România și Moldova

Infrastructura care unește România și Moldova

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

În cadrul emisiunii Punctul pe AZi a fost discutată colaborarea privind proiectele comune de infrastructură și accesarea fondurilor europene.

Forumul Orașelor Înfrățite la Iași: Oportunități de colaborare și dezvoltare | VIDEO

În perioada 23-24 septembrie, Iașiul va fi gazda Forumului Orașelor Înfrățite, un eveniment deosebit de important care reunește peste 50 de ...

Televiziunea Română găzduieşte în premieră conferinţa anuală a arhivelor de televiziune din întreaga lume

“Don’t Belive Me, Just Watch” este titlul evenimentului organizat de TVR şi Federaţia Internaţională a Arhivelor de Televiziune în perioada 15-18 ...