loader
Foto

Săptămâna filmului românesc la TVR 2

Ca un preambul al sărbătorii naţionale de 1 Decembrie, TVR 2 a pregătit telespectatorilor săi un tronson special dedicat filmelor româneşti. Astfel, în săptămâna 26 noiembrie – 2 decembrie, în fiecare zi de la ora 23.10, la TVR 2 va putea fi urmărită o selecţie a celor mai reprezentative producţii româneşti de după 1989.  

 

În completarea programului special pe care TVR 2 l-a pregătit pentru ziua de 1 Decembrie, pe parcursul întregii săptămâni românii vor putea urmări filme româneşti multipremiate la cele mai importante concursuri de gen internaţionale, producţii semnate de câţiva dintre cei mai valoroşi regizori ai momentului: Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Alexandru Maftei, Radu Gabrea, Mircea Daneliuc, Florin Şerban.

Astfel, filmele programate de la ora 23.10 sunt :

Luni, 26 noiembrieEu când vreau să fluier, fluier (România, 2010), în regia lui Florin Şerban, cu: Ada Condeescu şi George Piştereanu. Filmul este deţinător al Premiului Ursul de Argint – Premiul Juriului la Festivalul de Film Berlin (2010) şi al Premiului Zilele Filmului Românesc - TIFF (2010). Este povestea unui deţinut care cu numai câteva zile înainte de eliberare trebuie să facă faţă unor probleme familiale dar şi sentimentale.

Marţi, 27 noiembrieCocoşul decapitat (DER GEKOPFTE HAHN – coproducţie Austria, Ungaria, România, 2007), în regia lui Radu Gabrea. Filmul are în distribuţie pe: David Zimmerschied, Axel Moustacher, Ioana Iacob şi este o dramă ce se desfăşoară în anii celui de-al Doilea Război Mondial într-un oraş din inima Ardealului.

Miercuri, 28 noiembrieMănuşi roşii (România, 2010), în regia lui Radu Gabrea, cu: Alexandru Mihăescu, Marcel Iureş, Victoria Cociaş în rolurile principale. Filmul este o adaptare a best-seller-ului cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de Securitatea română în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

Joi, 29 noiembriePatul conjugal (România, 1993). Regia este semnată de Mircea Daneliuc şi din distribuţie fac parte: Gheorghe Dinică şi Coca Bloos. Filmul este povestea unui soţ care se luptă să facă faţă problemelor legate de lipsa banilor.

Vineri, 30 noiembriePoliţist adjectiv (România, 2009), în regia lui Corneliu Porumboiu cu: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Cosmin Seleşi în rolurile principale. Filmul este deţinător al Premiului Juriului secţiunii “Un Certain Regard” şi alPremiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2009. Filmul este povestea unui poliţist dintr-un orăşel de provincie care ajunge să-şi piardă credinţa în lege pornind de la un caz aparent minor, care îi declanşează o dilemă morală majoră.

Sâmbătă, 1 decembrieRestul e tăcere (România, 2008), în regia lui Nae Caranfil, din distribuţie amintind pe: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeţa. Filmul este povestea romanţată a realizării primului lungmetraj românesc din istorie, „Războiul de independenţă” - în care producătorul va trebui să facă el însuşi faţă unui alt război, cel al banilor şi al orgoliilor.

Duminică, 2 decembrieBună ! Ce faci ? (România, 2010), în regia lui Alexandru Maftei, cu: Ionel Mihăilescu şi Dana Voicu în rolurile principale. Filmul este o comedie romantică despre doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, se îndrăgostesc din nou pe Internet.

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...