loader
Foto

Săptămână de sărbătoare la TVR 2 cu filme și Cirque de Soleil

Telespectatorii de toate vârstele, fascinați de arena strălucitoare, pot urmări în perioada 27 - 31 decembrie, de la ora 15:00, mai multe spectacole marca Cirque du Soleil.

 

Pentru iubitorii circului, TVR 2 a pregătit o săptămână de spectacole marca Cirque du Soleil.

Telespectatorii de toate vârstele, fascinați de arena strălucitoare, pot urmări, de luni, 27 decembrie și până vineri, 31 decembrie, de la ora 15:00, următoarele spectacole: Cirque du Soleil: LUZIA (Canada, 2016) - inspirat de bogăţia şi diversitatea culturii mexicane, Cirque du Soleil: KOOZA (Can, 2008), care marchează întoarcerea la numerele tradiţionale de circ, cu clovni şi acrobaţii clasice și CIRQUE DU SOLEIL: AMALUNA (Canada, 2012), creat și regizat de Diane Paulus și inspirat de „The Tempest”, de William Shakespeare. Sâmbătă, de la ora 09.25, TVR 2 va fi difuzat spectacolul Cirque du Soleil: ALEGRIA (Canada, 2001, unul dintre cele mai apreciate şi longevive show-uri, conceput ca o metaforă ce ilustrează lupta pentru putere şi energia tinereţii.

(w882)

Printre cele mai frumoase filme ale săptămânii: Miercuri, 29 decembrie, de la ora 21:10, „Cinci dolari pe zi” (FIVE DOLLARS ADAY–SUA, 2008). În regia lui Nigel Cole, cu actorii Christopher Walken, Sharon Stone și Alessandro Nivola în distribuție, filmul este o călătorie de pomină pe parcursul căreia un tată și fiul său vor învăța să se tolereze și chiar să se iubească.

Joi, 30 decembrie, de la ora 21:10, este seara filmului de acțiune: „Luna neagră” (BLACK MOON RISING – SUA, 1986) . Un „hoţ de elită”, este angajat de FBI pentru o misiune secretă şi, ca să scape de urmăritori, ascunde o dischetă cu informaţii vitale într-un vehicul experimental, botezat „Black Moon”. În regia lui Harvey Cokeliss, distribuția îi reunește pe Tommy Lee Jones, Linda Hamilton și Robert Vaughn.

În prima zi din an, un impresionant film de aventuri. Sâmbătă, 1 ianuarie, de la 20:10, TVR 2 va difuza „Băiatul şi lupii” (LOUP – Franţa, 2009), în regia lui Nicolas Vanier. Serghei, fiul unui şef de clan evenk din munţii Siberiei, este numit paznicul turmei de reni a clanului, o mare onoare pentru un băiat de 16 ani. În imensitatea taigalei siberiene, evenkii îşi apără cu străşnicie unica bogăţie – cei 3.000 de reni – de duşmanul secular, lupul. Întâlnirea neaşteptată cu o lupoaică şi cei patru pui ai ei îi schimbă credinţele moştenite din străbuni. Băiatul şi puii de lup se îmblânzesc reciproc şi, pentru a-i salva, Serghei e în stare să încalce legile milenare ale poporului său, trădându-şi tatăl şi clanul.

(w882)

Logo

 
Concursul „Enescu”: TVR Cultural difuzează, în direct, finala la pian

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească duminică, 22 septembrie, de la ora 18.00, finala Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului ...

Sirma Granzulea, vocea de aur a aromânilor

Sirma Granzulea, vocea de aur a aromânilor

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Cu ocazia aniversării sale, aducem un omagiu uneia dintre cele mai apreciate voci ale cântecului aromân, recunoscută pentru contribuția sa la ...

Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...