loader
Foto

S.O.S Teatrul Evreiesc!

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18.30, TVR 2 transmite ineditul spectacol-protest desfăşurat în această săptămână

 

TVR 2 transmite spectacolul inedit "Mazl tov and justice for all"- suţinut luni, 10 februarie, în faţa clădirii avariate a Teatrului Evreiesc de Stat. Acţinuea s-a dorit a fi un semnal de alarmă pentru opinia publică dar şi pentru autorităţi.

Clădirea Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, care datează din ultima decadă a secolului al XIX-lea, este una de patrimoniu şi a fost declarată monument istoric de Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice, aflat în subordinea Ministerului Culturii. Din cauza avarierii a 80 de metri pătraţi din suprafaţa acoperişului clădirii Teatrului Evreiesc de Stat, activitatea artistică a teatrului nu mai poate continua în spaţiul monument-istoric.

Lăcaş de artă şi spiritualitate, Teatrul Evreiesc de Stat, având o tradiţie şi identitate unică în peisajul cultural european, riscă să dispară din cauza nepăsării.

Din dirinţa de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă instituţia, actorii au organizat un protest mai inedit şi au oferit un spectacol în aer liber, cu muzică, dans şi glume. Echipa TVR 2 a înregistrat evenimentul pe care acum telespectatorii îl pot urmări sâmbătă, 15 februarie, de la ora 18.30.

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...