loader
Foto

Românii au evoluat la kaiac-canoe şi atletism, marţi, la JO 2024

RECOMANDARI

După o zi dificilă pentru România la Jocurile Olimpice, pe 6 august am fost alături de Oleg Nuță şi Ilie Sprîncean în calificările de kaiac-canoe, de Alexandru Novac la suliţă, de Alina Rotaru Kottmann la săritura în lungime, iar Bianca Ghelber a fost în finală la aruncarea cu ciocanul. Vezi programul transmisiunilor TVR de la Paris din 6 august – ziua 11.

 

UPDATE 14.57:

Oleg Nuță și Ilie Sprîncean termină pe poziţia a doua în sferturile probei de canoe dublu 500 m, cu un timp de 1 minut şi 40 de secunde, şi se califică în semifinalele ce vor avea loc pe 8 august.

UPDATE 13.50:

Cu o reuşită de 81.08 m în Grupa A de calificare a probei de aruncarea suliţei, Alexandru Novac se opreşte din cursa de la Jocurile Olimpice 2024. Andrian Mardare, din Republica Moldova, merge mai departe, după ce a aruncat 84,13 m.

UPDATE 13.20:

Alina Rotaru-Kottmann se califică în finala probei de săritura în lungime de la Jocurile Olimpice, cu 6,63 m.

***

„Atât am putut suporta”, a declarat Camelia Voinea, mama și totodată antrenoarea Sabrinei Voinea, pe o rețea de socializare, după finala pe aparate de luni seara. Un mesaj plin de furie și durere, după ce sportiva noastră a terminat proba de la sol pe poziția a cincea, iar arbitrele nu i-au acceptat contestația. Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie. După evoluția colegei sale Ana Maria Bărbosu, punctele acesteia o plasau pe locul trei. Însă, în urma contestației americancei din concurs, Ana a ratat medalia de bronz, ajungând pe locul 4, iar Sabrina a încheiat pe poziţia a cincea în finala de la bârnă, câştigată de italianca Alice D’Amato.

(w882) sabrina ma

(w882) ana maria

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a trimis luni o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Maneca Voinea. „Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului. Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia”, se precizează în comunicat.

O zi fără medalii pentru România, în care norocul nu le-a surâs nici fetelor de la tenis de masă, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Andreea Dragoman cedând în faţa echipei din India. Viorel Filimon a declarat, la rândul său, că se retrage din poziţia de antrenor al lotului olimpic de tenis de masă.

(w882) tenis de m

Bucuria a fost de scurtă durată şi pentru Răzvan Arnăut. După frumoasa victorie din optimile de finală la lupte greco-romane, 60 kg, românul a pierdut în sferturi, în fața valorosului Zholaman Sharshenbekov din Kyrgyzstan, dublu campion mondial. Şi Alin Alexuc a fost eliminat în optimile de finală ale turneului de lupte greco-romane, categoria 130 kg, după ce a pierdut meciul contra cazacului Alimkhan Syzdykov.

Echipa de polo a României părăsește şi ea turneul olimpic. România a pierdut cu Muntenegru (7:10) și a încheiat grupa A pe ultimul loc.

Ebru Bolat a terminat întrecerea olimpică pe locul 23, în prima participare românească în competiția feminină de yachting.

Team România a avut parte şi de reuşite, atleta Andrea Miklos calificându-se, luni, în semifinalele probei de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu al 15-lea timp din serii, 50,54 secunde, un record personal. De asemenea, Alin Firfirică s-a calificat, tot luni, în finala probei de aruncare a discului, reuşind performanţa de 63,66 metri.

(w882) andreea mi

(w882) al firfiri

Ţara noastră se află acum pe locul 15 în clasamentul pe medalii, Team România având în palmares, în continuare, şapte medalii: trei de aur, trei de argint şi una de bronz.

Marţi e o nouă zi, însă, astfel că speranţele noastre se îndreaptă spre competiţiile de kaiac-canoe şi atletism, unde, pe 6 august, vom fi cu sufletul alături de sportivii români. Oleg Nuță şi Ilie Sprîncean evoluează în seriile de canoe dublu 500 m. Îi urmărim în direct la TVR 1. Sferturile de finală au loc tot marţi, în cursul după-amiezii, fiind transmise live la TVR 1 şi TVR Sport.

Alexandru Novac şi moldoveanul Andrian Mardare intră în calificări la aruncarea cu suliţa, iar Alina Rotaru Kottmann participă la competiţia de săritură în lungime. TVR Sport transmite în direct probele de atletism din prima parte a zilei.

Seara, Bianca Ghelber este finalista noastră la aruncarea cu ciocanul. Îi suntem alături din faţa micilor ecrane, la TVR 1 şi TVR Sport.

(w882)

Programul transmisiunilor TVR de la Jocurile Olimpice Paris 2024, marţi, 6 august - ziua 11

TVR 1

11:30 – 12:00    Kaiac-Canoe serii canoe dublu 500 m masculin (Oleg Nuță / Ilie Sprîncean) – comentator: Sorin Hobana

14:50 – 15:10    Kaiac-Canoe sferturi canoe dublu 500 m masculin (Oleg Nuță / Ilie Sprîncean) – comentator: Sorin Hobana

20:35 – 23:10    Atletism finale (Bianca Ghelber – ciocan) – comentator: Dragoș Bocanaciu

 

TVR 2:

10:30 – 12:00    Handbal feminin Danemarca – Olanda (comentator: Dragoș Cojocaru)

15:30    - 17:30  Baschet masculin sferturi Serbia – Australia (comentator: Emil Hossu-Longin)

19:00 – 21:00    Baschet masculin sferturi Franța – Canada (comentator: Emil Hossu-Longin)

(w882) tvr 2 - 6

 

TVR Sport:

11:15 – 15:30    Atletism calificări (Alexandru Novac, Andrian Mardare, Rep. Moldova – suliță, Alina Rotaru Kottmann – lungime) – comentator: Dragoș Bocanaciu

14:50 – 15:10    Kaiac-Canoe sferturi canoe dublu 500 m masculin (Oleg Nuță / Ilie Sprîncean) – comentator: Sorin Hobana

15:10 – 17:30    Echitație obstacole finale – înregistrare de la ora 11:00 (comentator: Monica Bucur)

18:30 – 20:00    Handbal feminin sferturi Ungaria – Suedia (comentator: Cristian Mîndru)

20:55 – 22:00    Lupte – finale (comentator: Octavian Pescaru)

22:00 – 23:10    Atletism finale (Bianca Ghelber – ciocan) – comentator: Dragoș Bocanaciu – preluare TVR 1

 

*Programul transmisiunilor TVR de la Jocurile Olimpice poate suferi modificări de ultim moment, în funcţie de calificările sportivilor români, precum şi de desfăşurarea competiţiilor de la Paris 2024.

 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...