loader
Foto

Revine Superliga: Avancronica etapei a treisprezecea

Naționala României a continuat parcursul perfect din Liga Națiunilor cu încă două victorii, 0-3 în Cipru și 1-2 în Lituania și este aproape sigură de primul loc în grupă și promovarea în eșalonul superior.

 

Am avut și calificarea echipei de tineret la Euro 2025, așadar o săptămână foarte bună pentru fotbalul românesc. Ne îndreptăm atenția spre etapa 13 din Superliga României care ne propune câteva meciuri extrem de atractive.

„U” Cluj – Oțelul Galați, derby-ul neașteptat

Etapa începe vineri cu Gloria Buzău – FC Hermannstadt, echipe aflate în subsolul clasamentului pentru care punctele din acest meci sunt cruciale. Seara ne mutăm la vârful clasamentului cu un derby între liderul „U” Cluj și Oțelul Galați, locul 3 în acest moment dar cu un meci mai puțin. Ambele echipe vin după serii de meciuri fără victorie, „U” după două egaluri și o înfrângere iar Oțelul după 4 egaluri, fiind încă neînvinsă în acest campionat. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne-au pregătit cei doi tehnicieni foști colegi la „Națională” în vremea Generației de Aur, Ioan Ovidiu Sabău și Dorinel Munteanu.

Sâmbătă începe cu un duel la mijlocul clasamentului între Sepsi și UTA iar seara Petrolul o primește pe CFR Cluj, ambele echipe fiind la egalitate cu câte 18 puncte dar CFR are un meci mai puțin.

Dinamo – FCSB, duminică

Universitatea Craiova este mare favorită în prologul zilei de duminică. Oltenii o primesc pe FC Botoșani și au șansa de e egala la puncte liderul în eventualitatea în care clujenii vor pierde cu Oțelul.

Seara avem asigurat spectacolul atât în tribune cât și pe teren în Dinamo – FCSB. Dinamo nu a mai câștigat de trei meciuri dar nici nu a pierdut și continuă să se mențină în zona de play-off, în timp ce FCSB a început să urce în clasament, după trei victorii și două egaluri în ultimele 5 meciuri.

Rapid – Farul, luni

Luni, Unirea Slobozia continuă lupta pentru evitarea retrogradării și se deplasează la Poli Iași iar în ultimul meci al etapei Rapid are o misiune dificilă „acasă” cu Farul Constanța. Ambele echipe au dezamăgit până acum și împart locurile 11 și 12 la egalitate de puncte.

Program complet:

Vineri: Gloria Buzău - FC Hermannstadt, "U" Cluj - Oţelul Galaţi

Sâmbătă: Sepsi - FC UTA Arad, Petrolul - CFR Cluj

Duminică: Univ. Craiova - FC Botoșani, Dinamo București - FCSB

Luni: Poli Iași - Unirea Slobozia, Rapid București - Farul Constanța

Sursa foto: flashscore.ro

 

 

Logo

 
Marina Almăşan iese în stradă în noul sezon „Rivalii”

Marina Almăşan şi Dan Helciug sunt gata de cel de-al patrulea sezon „Rivalii”! Emisiunea TVR 2, concepută ca o competiţie a sexelor, se anunţă ...

”Dialoguri academice” cu profesorul de neuroştiinţe şi fiziologie Alexandru Babeș

Cel de-al patrulea sezon  ”Dialoguri academice” continuă la TVR Cultural duminică, 27 octombrie, de la ora 13:00, cu dialogul dintre ...

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

publicat: Marţi, 22 Octombrie 2024

Comedia muzicală se bucură de o distribuție de excepție: Ștefan Iordache - John Worthing; Emil Hossu - Algernon Moncrieff; Carmen Stănescu - ...