loader
Foto

Revelion în direct din noua Capitală Culturală Europeană, la TVR INFO

Bella Santiago, Zoli Toth şi trupa Cargo au încins atmosfera în Piața Victoriei din Timişoara – şi în direct la TVR INFO, de la 22.30. Iar de la 1.30, am urmărit întreaga serie „B.D.”, tot la TVR INFO.

 

Deschis, curajos și divers. Sunt atributele oraşului Timişoara care au făcut din el un candidat de succes la titlul de Capitală Culturală Europeană pentru 2023. Noul An se anunţă plin de evenimente inedite, iar prima sa noapte vine cu un concert spectaculos, cu mult dans, ritmuri antrenante, artiști consacrați, șampanie și artificii. „La mulţi ani! – Timişoara, capitală culturală europeană”, am spus cu toţii în noaptea de Revelion, la TVR INFO, începând cu ora 22.30. Însoţitor ne-a fost Florin Mihoc, de la TVR Timişoara, cel care a fost şi amfitrionul show-ului din oraşul de pe Bega.

Din Piața Victoriei din Timişoara, în direct la TVR INFO, show-ul a debutat cu Bella Santiago Band. Solista trupei s-a născut în Filipine, dar se simte în România ca acasă, pentru că – mărturisește chiar ea – „în România sunt acasă, mai ales că ziua mea de naștere este pe 1 Decembrie”.

De la 23.30 Zoli Toth & Orchestra Lira au umplut scena. Unul dintre cei mai respectați artiști români, cu peste 1300 de apariții scenice la activ, Zoli Toth îşi depășește mereu limitele și aduce continuu concepte noi de spectacol. A făcut-o şi în noaptea de Revelion, cu un show surpriză. ​

La miezul nopţii, am urmărit în direct la TVR INFO focul de artificii care a luminat Piața Victoriei. Desemnată în mai multe rînduri drept cea mai bună trupă rock din România, trupa Cargo a transformat apoi noaptea dintre ani într-una demnă de viitoarea Capitală a Culturii. Recitalul Cargo a început la 0.15.

Brigada Diverse a lucrat în noaptea de Revelion

Pentru noaptea dintre ani, ştirile, programele de analize şi dezbateri au oferit din spaţiul lor artei cinematografice. La 20.55 a fost programată comedia „Toamna bobocilor”, în regia lui Mircea Moldovan, cu Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru, Dumitru Furdui şi Maria Ploae.

(w882)

Iar după transmisiunea directă de la Timişoara, de la 1.30, „B.D. intră în acțiune”. Este primul film din seria „B.D.”, în regia lui Mircea Drăgan, cu Dem Rădulescu, Toma Caragiu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu. Aventurile căpitanului Panait, plutonierului Căpşună, sergentului Cristoloveanu şi ale câinelui Costel - pe scurt, Brigada Diverse – a continuat la TVR INFO, de la 3.25 cu „B.D. în alertă”, iar la 5.10, cu „B.D. la munte şi la mare”.

 

Logo

 
Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Evenimentul cultural va avea loc între 3 şi 6 octombrie 2024, oferind o celebrare impresionantă a artei în toate formele sale. La prima sa ...