loader
Foto

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești: O sărbătoare a culturii la Chișinău | VIDEO

În perioada 10-22 septembrie 2023, Chișinău va fi gazda Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, un eveniment de mare importanță pentru cultura română.

 

Sub conducerea lui Petru Hadârcă, actor, regizor și director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, această reuniune promite să ofere un program diversificat, menționând importanța colaborării artistice între teatrele din România și Republica Moldova.
.

.
Petru Hadârcă a subliniat, în cadrul recentelor interviuri, că ediția din acest an se va concentra pe promovarea valorilor teatrale autohtone și pe stimularea dialogului între diferitele generații de artiști. Printre invitații de seamă se numără repere ale scenei românești contemporane, care vor contribui cu spectacole prestigioase și ateliere destinate formării și inspirației tinerelor talente.

Detaliile programului includ producții inovatoare, ce îmbină tradiția cu modernitatea, dar și sesiuni de discuții despre provocările actuale ale teatrului. Această inițiativă nu doar că va celebra arta dramatică, dar va facilita și o platformă pentru schimbul de idei, consolidând astfel legăturile culturale între România și Moldova.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești se dovedește a fi un eveniment esențial pentru promovarea teatrului ca formă de expresie artistică, reafirmând rolul său crucial în educația culturală și coeziunea socială. Această manifestare este așteptată cu mare interes de public, contribuind la îmbogățirea peisajului cultural al Chișinăului și la susținerea artiștilor locali.

Tag-uri: Regional, TVR Moldova

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...