loader
Foto

Republica Moldova sărbătorește 32 de ani de independență. Transmisiuni speciale la TVR

Duminică, 27 august s-au împlinit 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. Momentul aniversar de la Chişinău a fost reflectat amplu în programele TVR Moldova, TVR INFO și TVR Internațional, cu transmisiuni în direct de la ceremonie și ediții speciale.

 

La împlinirea a 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, moment de sărbătoare marcat la Chişinău cu evenimente culturale, festivități şi depuneri de flori a fost reflectat în programele TVR Moldova prin transmisiuni în direct și ediții speciale. Ceremonia oficială de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova", desfășurată în capitala Republicii Moldova în zi de mare sărbătoare a putut fi urmărită în direct și la București, pe TVR INFO, dar și pe TVR Internațional în transmisiuni simulcast.

Ceremonia oficială de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova" a început la ora 10:00. TVR Moldova a pregătit o ediţie specială în care a transmis în direct ceremonia de inaugurare şi discursul preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Ediţia a fost moderată de jurnalistul Vasile Munteanu, care i-a avut invitaţi pe Ion Hadârcă, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova şi Mihai Mogâldea, expert IPRE.

Telejurnalul TVR Moldova, de la ora 18:00, a dedicat zilei de sărbătoare o rubrică, iar de la 18:30, Constantin Uzdriş, alături de Mihai Isac, au moderat o ediţie specială a emisiunii de politică externă, „Impact Global”. Jurnaliștii, alături de invitaţii emisiunii, au analizat din perspectiva partenerilor externi cum este percepută imaginea Republicii Moldova, la 32 de ani de independenţă și au vorbit despre securitatea şi vectorul de dezvoltare ales de Chişinău.

Telejurnal Moldova, transmis din Studioul de la Chişinău și prezentat de Svetlana Gorea a putut fi urmărit de telespectatorii TVR INFO de la ora 23:00. „Ziua Independenței Republicii Moldova" a fost reflectată și în emisiunile informative TVR INFO.

Duminică, 27 august, în ziua în care s-au aniversat 32 de ani de independenţă a Republicii Moldova, departamentul Ştiri al TVR MOLDOVA a dat startul campaniei „MOLDOVA (IN)DEPENDENTĂ”. O serie de cinci reportaje ample în care fost analizate „dependenţele Moldovei independente”.

Republica Moldova și-a declarat independența la 27 august 1991, devenită Ziua Națională a Republicii Moldova, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică.

România a fost prima ţara care a recunoscut independenţa şi suveranitatea noului stat.

 

Logo

 
Concursul „Enescu”: Cine sunt cei trei finaliști ai Secțiunii „Pian”. Ei vor concerta duminică, 22 septembrie, la Ateneul Român

Cei trei finaliști ai Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului Internațional „George Enescu” sunt rușii Evgeny Konnov și Tatiana Dorokhova și ...

Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...