loader
Foto

Galerie foto

Reportajele care au făcut istorie revin la TVR 2

„Sub cerul înstelat” și „Căsătoriți la revoluție”  sunt materialele pe care echipa „Poveste după poveste” ni le-a prezentat în această vineri, 18 decembrie. Ce s-a întâmplat cu protagoniștii reportajelor? Am aflat de la ora 20:10, la TVR 2 și TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Televiziunea Română a produs în ultimii 25 de ani mii de reportaje; unele cu subiecte puternice, altele cu urmări spectaculoase, premiate la festivaluri şi cu audienţe imprtante. După ce au fost difuzate, personajele s-au întors în anonimat, poveştile au fost înlocuite de altele, chiar felul de a face televiziune s-a schimbat.

„Mii de personaje şi cazuri dramatice. Mai ştii ce s-a-ntâmplat? Îţi arătăm povestea de după poveste, viaţa după reportaj, experienţa jurnalistului şi reacția autorităţilor”, spune Irina Luca, moderatoarea emisiunii. Emisiunea Poveste după poveste îşi propune să afle ce s-a întâmplat şi astfel să scriem împreună ceva din istoria ultimilor ani.

Ediția de vineri, 18 decembrie, a început cu „Sub cerul înstelat”, documentarul realizat în 2014 de Ruxandra Țuchel, care prezintă povestea oamenilor fară adăpost. Oamenii fără străzii devin an de an o problemă reală a României. Cincisprezece mii de persoane locuiesc pe străzile Romaniei, iar 5000 sunt doar în București. Îi întâlnim adesea la fiecare colț de stradă, în metrou sau autobuze.

(w882) Homeless P

Pentru  ediția de vineri am ales două personaje, doi oameni fără adăpost care au povești de viață impresionante. În urma documentarului, Ștefan Stoianoglu și-a regăsit familia, dar din păcate a decedat luna trecută. Alex, al doilea protagonist, a avut casa pe care a pierdut-o însă  nu se mai știe nimic de el.

„Căsătoriţi la Revoluţie” a fost cel de-al doilea reportaj al ediției de vineri. Am aflat povestea unui cuplu care și-a aniversat anul trecut, în luna decembrie, nunta de argint.

(w882) Căsători

Pentru mulţi dintre cei care au împlinit de curând 26 de ani, evenimentele din ‘89 sunt doar o pagină de istorie peste care s-a aşternut inevitabil praful amintirilor. Există însă oameni pentru care Revoluţia se va scrie întotdeauna cu „R”mare şi va rămâne momentul de la care a început totul.

În platoul emisiunii, alături de Irina Luca au fost prezenți Irina Enache și Sabina Nicolae, de la Asociația Samusocial care are în grijă persoanele fără adăpost și Felicia şi Constantin Stan, cei doi români care... s-au căsătorit la Revoluție.

Logo

 
Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...

Muzeul Apei

Muzeul Apei "Leonida Truță" din Cluj-Napoca

publicat: Joi, 26 Septembrie 2024

”Acest așezământ are menirea de a-ți reaminti ție, trecătorule, că de la o zi la alta apa este tot mai puțină și noi tot mai  mulți. Drept aceea, ...

Regizorul Silviu Purcărete, omagiat la Teatrul „Marin Sorescu” din Craiova

În cadrul „Săptămânii Purcărete”, iubitorii de cultură se pot delecta cu cinci dintre spectacolele apreciate ale marelui regizor, precum și cu ...